Φωτιά Τώρα: Καλύτερη η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 

Σε ύφεση είναι από τα ξημερώματα η φωτιά στην κεντρική Εύβοια καθώς η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Παρόλα αυτά στην περιοχή επιχειρούν ακόμα επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι, «η φωτιά είναι υπό έλεγχο, δεν έχει ιδιαίτερη ένταση. Υπάρχουν μικρότερες εστίες οι οποίες δεν είναι ανησυχητικές και είναι μακριά από οικιστικό κομμάτι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για τις αναζωπυρώσεις».

Στο σημείο παραμένουν 134 πυροσβέστες με 24 οχήματα που επιχειρούν σε όλες τις διάσπαρτες εστίες. Τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβέστες είχαν δύσκολο έργο κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου έδωσαν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες που συνεχίζουν να καίνε ακόμα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας.

Μήνυμα του 112 – Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου, και λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ηλικιωμένοι αποχώρησαν από το χωριό ωστόσο παρέμειναν αρκετοί νεότεροι κάτοικοι που όπως ανέφεραν θέλουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους στην περίπτωση που η φωτιά περάσει μέσα στον οικισμό.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, σε δασική – γεωργική έκταση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.