Κινέζα απέσπασε 4 εκατ. ευρώ ξεγελώντας 340 πολίτες με το «Magic Box» – Κρυβόταν στον Γέρακα

Μία πολυδαίδαλη επενδυτική απάτη με την ονομασία «Magic Box» (μαγικό κουτί) είχε στήσει στην πατρίδα της η 40χρονη Κινέζα, η οποία καταζητείτο από την Interpol και συνελήφθη τελικά στην περιοχή του Γέρακα

Η 40χρονη, η οποία χαρακτηρίζεται ως άτομο με υψηλό δείκτη ευφυΐας, επέλεξε τη χώρα μας ως «καταφύγιο», πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να μείνει μακριά από τα «μάτια» των διωκτικών Αρχών. Οι ελπίδες της, ωστόσο, αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων την εντόπισαν και της πέρασαν χειροπέδες.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι η 40χρονη εγκαταστάθηκε μαζί με την κόρη της στην Αθήνα το 2019. Στη χώρα μας είχε νοικιάσει σπίτι, καταφέρνοντας για αρκετό καιρό να περνά απαρατήρητη. Οι κινεζικές Αρχές και η Ιντερπόλ, εντούτοις, δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν τα ίχνη της, καθώς το όνομα της «πρωταγωνιστούσε» σε ογκώδη δικογραφία για μεγάλη απάτη.

Συγκεκριμένα η 40χρονη κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στην Κίνα και εξαπάτησε συνολικά 340 πολίτες. Φέρεται να έπεισε τα θύματα να «επενδύσουν» συνολικά 30,51 εκατομμύρια CNY (περίπου 4.000.000 ευρώ). Η απάτη είχε την ονομασία «Magic Box» και υποσχόταν «μαγικές» αποδόσεις. Μετά την αποκάλυψη της απάτης από τις διωκτικές Αρχές, η 40χρονη είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης και κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται. Φαίνεται ότι η 40χρονη όχι μόνο ήξερε πώς να αποσπάσει τα χρήματα από τους «επενδυτές» αλλά και πώς να κρύψει τα ίχνη της. Συγκεκριμένα ήξερε, όπως λένε αρμόδιες πηγές, να πείθει τους υποψήφιους επενδυτές ότι μπορούν να κερδίσουν χρήματα με την μέθοδο που «προωθούσε».

Η «περίοδος χάριτος», ωστόσο, δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα, παρότι κανείς δεν είχε υποψιαστεί στη γειτονία της στον Γέρακα περί τίνος πρόκειται.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία σε βάρος της αφορά στο αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων με συγκαλυμμένη μορφή.