Θεσσαλονίκη: Απολογούνται σε ειδικό ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες για τα 300 κιλά κοκαΐνης

Aπολογούνται σήμερα οι 4 συλληφθέντες για τα 300 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη

Στον τέταρτο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα οι τέσσερις Άγγλοι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για κατοχή σχεδόν 300 κιλών κοκαΐνης η οποία κατασχέθηκε, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, την περασμένη Πέμπτη (9/6), στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες, διώκονται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα που με αφετηρία τη Λατινική Αμερική εισήγαγε στη Γηραιά Ήπειρο και την Αυστραλία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορούμενων φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διακινητές (ηλικίας 38, 45, 48 και 52 ετών) στις απολογίες τους θα επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν το ρόλο τους στο κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών, τοποθετώντας τους εαυτούς τους σε κατώτερη βαθμίδα.

Το παράνομο φορτίο, η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια ευρώ, κατασχέθηκε σε πολυτελή βίλα που είχαν νοικιάσει οι δράστες σε περιοχή της Θέρμης, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο φορτίο είχε εισαχθεί, προηγουμένως, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ που μετέφερε νόμιμα μπανάνες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού, ταυτοποίησε για την υπόθεση τα στοιχεία ενός πέμπτου προσώπου, στο οποίο καταλογίζεται αρχηγικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να έχουν στοιχεία που συνδέουν το ίδιο κύκλωμα με την ποσότητα – μαμούθ των 654 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί τον περασμένο Απρίλιο σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, πάλι σε κοντέινερ με μπανάνες, ξανά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.