Ρόδος: Μυστήριο με 75χρονο που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Ήταν δεμένος με σχοινί στο λαιμό

Νεκρός μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ένας 75χρονος στο νησί της Ρόδου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο που ανησύχησε γιατί δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και δεν έδινε σημάδια ζωής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 75χρονος ήταν δεμένος στο λαιμό με σχοινί, χωρίς όμως από την αυτοψία να προκύπτει ότι κρεμάστηκε από κάποιο έπιπλο ή κάποιο άλλο ψηλό σημείο της οικίας. Οι αστυνομικοί που εξέτασαν εξονυχιστικά το χώρο δεν βρήκαν κάποιο σημείωμα αλλά ούτε και ίχνη διάρρηξης.

Η σορός του ηλικιωμένου άντρα εξετάζεται από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή εάν ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Το γεγονός ότι την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, πάντως, δείχνει ότι η έρευνα έχει «κατεύθυνση» προς την πρώτη εκδοχή. Ο ιατροδικαστής δεν θέλησε να αποφανθεί για τα αίτια πριν ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Αυτή την ώρα στο σπίτι του 75χρονου βρίσκεται κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας που συλλέγουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. Το πρώτο η αυτοχειρία και το δεύτερο η εγκληματική ενέργεια από άτομο στο οποίο άνοιξε την πόρτα ο 75χρονος.