Κρήτη: Παραδόθηκε ο δράστης του φονικού με θύμα τον 22χρονο

Ο 44χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία στο Ρέθυμνο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του

Παραδόθηκε ο δράστης του φονικού στο Αργουλιό Μυλοποτάμου με θύμα τον 22χρονο πατέρα. Ο 44χρονος παραδόθηκε στις 11.05 στην Αστυνομία στο Ρέθυμνο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Θύτης και θύμα είχαν διαφορές για βοσκοτόπια εδώ και αρκετά χρόνια σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Η άγρια δολοφονία του 22χρονου, έξω από το σπίτι της αδερφής του, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και όλης της Κρήτης.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 22χρονου, η οποία μάλιστα ανάρτησε και ένα οργισμένο μήνυμα στα social media. «Νωρίς μας άφησες άντρα μου. Τι θα πω στο παιδί μας… Κωστή μου, σε σκότωσαν οι καταραμένοι», έγραψε στο Facebook όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Creta 24.

Ήταν μόλις 9 Μαΐου όταν ο 22χρονος έγινε πατέρας, καθώς η σύζυγός του είχε φέρει τότε στο φως ένα αγοράκι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ζευγάρι δεχόταν συγχαρητήρια και ευχές. Μετά από δέκα ημέρες, ο 22χρονος πατέρας, σε μια ανάρτησή του, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τον ίδιο να φιλάει το παιδί του.

Μάλιστα, η σύζυγος του 22χρονου ανάρτησε και νέο, σπαρακτικό μήνυμα στο Facebook:

Τραγική ειρωνεία -όπως θέλει το έθιμο του χωριού- είναι ότι πριν την κηδεία του 22χρονου θα πραγματοποιηθεί η βάπτιση του μωρού του, το οποίο δεν πρόλαβε να χαρεί.

Ραγίζει καρδιές η αδελφή του θύματος

Το μεγάλο «γιατί» των συγγενών του 22χρονου αποτυπώνει και η αδερφή του σε δική της ανάρτηση στο Facebook γράφοντας, μεταξύ άλλων, «δεν σε άφησαν αδερφέ μου να χαρεί τον γιο σου», «μπροστά στα μάτια μου σου αφαίρεσαν τη ζωή σου» κλείνοντας το δικό της «αντίο» με τη φράση «καλό παράδεισο».

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι της αδερφής του, όταν ο φερόμενος δράστης, έφτασε με ένα φορτηγό, κατέβηκε από αυτό και πυροβόλησε τέσσερις φορές με πιστόλι εναντίον του θύματος του. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε. Λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς θύτης και θύμα είχαν διαπληκτιστεί. Τότε ήταν που ο 44χρονος έφυγε από το σημείο, πήγε να πάρει το όπλο, γύρισε με το φορτηγό και επιτέθηκε στο θύμα.

Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες των 32mm. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα και ξέσπασμα βεντέτας. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, που θα παραμείνουν στον Μυλοπόταμο και αύριο Δευτέρα.