Θεσσαλονίκη: Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν και 300 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν

Θεσσαλονίκη: Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης

Από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί καθώς βρέθηκε στην κατοχή τους τεράστια ποσότητα κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα στα 300 κιλά ανέρχεται η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας η οποία κατασχέθηκε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φορτίο με τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων εκτιμάται από 10 έως 14 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε από την Κολομβία, φθάνοντας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ με μπανάνες.

Στη συνέχεια, η ποσότητα της κοκαϊνης μεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για Άγγλους, μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Οι ίδιοι φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, καθώς η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με φορτίο κοκαΐνης, το οποίο κατασχέθηκε πριν από 1,5 μήνα σε πλοίο στην Καλαβρία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης