Απάτες: Επιχειρηματίας από την Κρήτη είδε 85.000 ευρώ να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του

Άγνωστος του τηλεφώνησε, προσποιούμενος τον πελάτη τον ενημέρωσε ότι ήθελε να αγοράσει καύσιμα και του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού

Σε έξαρση βρίσκονται οι απάτες σε όλη τη χώρα, με του επιτήδειους καθημερινά να βάζουν στόχο τόσο επιχειρηματίες όσο και πολίτες προσπαθώντας να παραβιάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η λεία των επιτήδειων που επινοούν συνέχεια νέες μεθόδους «ψαρέματος» πολλές φορές φτάνει τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ καθημερινά οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ελληνική Αστυνομία είναι δεκάδες.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έρχεται από την Κρήτη με θύμα έναν επιχειρηματία, ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζουν, και τους απατεώνες να του αποσπούν περί τα 85.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 65χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή της Χερσονήσου που, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, έπεσε θύμα απάτης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, άγνωστος του τηλεφώνησε, προσποιούμενος τον πελάτη. Τον ενημέρωσε ότι ήθελε να αγοράσει καύσιμα και του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να του καταθέσει τα χρήματα. Στη συνέχεια του έστειλε ένα link, ώστε ο πρατηριούχος να ελέγξει, όπως του είπε, αν έχουν κατατεθεί τα χρήματα στο λογαριασμό του. Ακολούθησε το μοιραίο κλικ, το οποίο “εξαφάνισε” 85.000 ευρώ από τον λογαριασμό του θύματος..

Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες καλούνται να είναι προσεκτικοί, δεδομένου ότι οι απάτες έχουν πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και ανάλογες υποθέσεις απασχολούν καθημερινά τις διωκτικές αρχές.