Γνώριμος των Αρχών: Ο Άγγλος εμπρηστής της Μαλακάσας είχε συλληφθεί ξανά στον Άγιο Δημήτριο 

O Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δάσους

Δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την Αστυνομία ο 31χρονος Άγγλος, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού στη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα για κατοχή δύο μαχαιριών. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία και είχε αφεθεί ελεύθερος. Άγνωστο παραμένει γιατί είχε στην κατοχή του τα μαχαίρια.

Την περασμένη Κυριακή κάτοικοι της Μαλακάσας τον είδαν να βάζει φωτιά παραπλεύρως της Εθνικής Οδού, ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βορειοανατολικής Αττικής του πέρασαν χειροπέδες. Όπως διαπιστώθηκε, προσπάθησε να βάλει φωτιά με κεριά χρησιμοποιώντας ως προσάναμμα ξερά χόρτα. Πάνω του είχε ένα γκαζάκι και πέντε αναπτήρες.

Στο ερευνητικό επίπεδο αυτό που μπαίνει στο μικροσκόπιο είναι τρεις κάρτες sim και το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να ξεδιπλωθεί το δίκτυο επαφών του. Μάλιστα οι κάρτες sim φαίνεται ότι δεν ήταν δηλωμένες σε στοιχεία πραγματικών προσώπων.

Κατά τη σύλληψή του έλεγε -κατά πληροφορίες- ασυνάρτητα πράγματα στους αστυνομικούς. Έδειχνε να μην έχει επίγνωση της πράξης του. Αυτό που διερευνάται από τις Αρχές είναι εάν προσποιούνταν ή όχι.

Στο μεταξύ, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δάσους.

Ο 31χρονος με βρετανικό διαβατήριο πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα, ο οποίος μετά την άσκηση δίωξης τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Μέχρι τότε θα βρίσκεται υπό κράτηση.