Στην τελική ευθεία η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Με την συμπληρωματική εξέταση της 21χρονης Αμαλίας, που κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό όταν εκείνη βρισκόταν σε ηλικία 12 ετών, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Οι καταθέσεις πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου του ναυτικού ομίλου Ωρωπού, των συναθλητριών της Αμαλίας αλλά και των μαμάδων τους, που έδωσαν διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, δημιούργησαν απορίες στην έδρα του δικαστηρίου που ζήτησε να εξετάσει ξανά τόσο τους γονείς της, όσο και την ίδια την καταγγέλουσα.

Σημειώνεται, ότι η Αμαλία αναμένεται να καταθέσει και πάλι κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της ιδιωτικής της ζωής και της προσωπικότητάς της, ενώ οι γονείς της κατάθεσαν συμπληρωματικά στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία θα καταθέσουν και 4-5 μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ανάμεσα τους και μέλη του ΔΣ του ομίλου, ενώ δεν αποκλείεται αν το χρονικό περιθώριο το επιτρέψει, να ξεκινήσει και η απολογία του κατηγορούμενου προπονητή.

Στη προηγούμενη συνεδρίαση η μητέρα της Αμαλίας ζήτησε την τιμωρία του προπονητή, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση του ανηλίκου παιδιού της.

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Εκμεταλλεύτηκε την Αμαλία. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε» είπε στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Νιώθετε ότι κάτι μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη δική σας πλευρά ή είστε με τη συνείδησή σας εντάξει;

Μάρτυρας: Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου για το πώς χειρίστηκαν το θέμα όταν η Αμαλία μου το αποκάλυψε. Κατηγορώ όμως τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να το αντιληφθώ…

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι μάρτυρες ήλθαν εδώ με σκοπό να σας δυσφημήσουν;

Μάρτυρας: Απολύτως

Εισαγγελέας: Περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν αυτό;

Μάρτυρας: Δεν σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με την Αμαλία, ξέρανε τα πάντα για εκείνη

Εισαγγελέας: Τόσο χαμηλά πέσανε όλο αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν το βιαστή; Το κάνανε όλο αυτό κατόπιν συμπαιγνίας

Μάρτυρας: Μάλιστα

Εισαγγελέας: Τι όφελος έχουν;

Μάρτυρας: Είναι φθόνος και ζήλια. Μου έχουν διαλύσει όλη την οικογένεια αυτή τη στιγμή, 10 χρόνια προσπαθούσα να αναστήσω ένα παιδί. Η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να ζητήσει μετά από δέκα χρόνια να καταθέσει για να συνεχίσει τη ζωή της. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους μας. Μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε θέλω να καταγγείλω το βιασμό μου, εσείς τι θα λέγατε σαν γονιός; Όχι; Σήμερα ναι, θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ πιο δραστικά… Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδόσει, Και ακόμη πιο χυδαίο είναι ενώ η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει, τώρα την λοιδορούν.

Κατά την εξέταση της μητέρας της η Αμαλία ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε εκτός της δικαστικής αίθουσας, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε να καταθέτει ξανά και ο πατέρας της.

«Είναι πονηρός και μεθοδικός και έδειχνε και άλλα πράγματα για να μας παραπλανήσει» είπε ο πατέρας της Αμαλίας και πρόσθεσε σχετικά με τους μάρτυρες που παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα των πραγμάτων: «Κανείς δεν μας άδειασε, όλος ο Ωρωπός μαζί μας είναι. Εγώ έφερα πέντε σοβαρούς ανθρώπους να καταθέσουν. Δεν ήρθαν από τον όμιλο γιατί είναι ευθυνόφοβοι, μόνο για τη δόξα είναι».