Κρήτη: Τρεις πνιγμοί σε παραλίες του νησιού μέσα σε λίγες ώρες

Τρεις πνιγμούς μετράει σήμερα η Κρήτη. Ανησυχία και προβληματισμός για τα παρόμοια περιστατικά μέσα σε λίγες ώρες που σημειώθηκαν σε Γαϊδουρονήσι, Μάλια και Χανιά

Πριν καλά μπει το καλοκαίρι, η Κρήτη μετράει τρεις πνιγμούς μέσα σε λίγες ώρες σήμερα Παρασκευή (3/6) σε παραλίες του νησιού. Τα περιστατικά έμοιαζαν μεταξύ τους ενώ ανησυχία και φόβος έχουν δημιουργηθεί μετά τον χαμό των τριών ανθρώπων.

Σύμφωνα με το cretapost.gr το πρώτο περιστατικό έγινε στην παραλία Αγίας Μαρίνας Χανίων σήμερα το πρωί. Ένας 75χρονος Σουηδός άνδρας απολάμβανε τις διακοπές του με τη σύζυγό του όταν ξαφνικά ενώ βγήκε έξω από τη θάλασσα, κάθισε στην ξαπλώστρα, ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να προσπαθούν για αρκετή ώρα να επαναφέρουν τον 72χρονο στη ζωή, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. Το λιμεναρχείο προχώρησε σε δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στη νησίδα Χρύση νότια της Ιεράπετρας, γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι, όπου βρέθηκε νεκρός 30χρονος τουρίστας. Ο λουόμενος δεν υπολόγισε τους έντονους βόρειους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή με συνέπεια το κολύμπι να καταλήξει σε πνιγμό. Με σκάφος το λιμενικό τον μετέφερε από τη Χρυσή στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως για τον άνδρα ήταν ήδη αργά. Αναμένεται η νεκροψία ώστε να αποσαφηνιστούν επίσημα τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο 30χρονο στο θάνατο.

Ο τρίτος πνιγμός σημειώθηκε σε παραλία στα Μάλια στο Ηράκλειο. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 45ετών, ο οποίος βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα το απόγευμα της Παρασκευής (3/6). Αμέσως ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και παρέλαβε τον άτυχο άνδρα. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του ενώ αναμένεται η νεκροτομή, που θα ρίξει φως στα αίτια του τρίτου πνιγμού.