Πολύνεκρο δυστύχημα στην Καβάλα: 23 χιλιόμετρα ξέφρενης πορείας «δείχνει» η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Καβάλα: Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστώσει το λόγο που το όχημα που προκάλεσε το δυστύχημα εξετράπη της πορείας του

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στην Γαληψό Παγγαίου στην Καβάλα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το όχημα που ακολούθησε ανεξέλεγκτη πορεία, στο οποίο επέβαιναν ένας 20χρονος και ένας 23χρονος, έγινε για πρώτη φορά αντιληπτό –λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας που ανέπτυσσε μέσα σε χωριά- συνολικά 23 χιλιόμετρα πριν το σημείο της φονικής πρόσκρουσης στην Γαληψό.

Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι γιατί ο νεαρός οδηγός ανέπτυξε τόσο μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα για να διανύσει μία τέτοια απόσταση. Αστυνομικές πηγές εξηγούν  ότι «αρχικά ερευνήθηκε το σενάριο η ταχύτητα του οχήματος να συνδέεται με κάποια παράνομη δραστηριότητα. Όσο συνεχίζεται η έρευνα, ωστόσο, το σενάριο αυτό απομακρύνεται. Στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο ή παράνομο, ενώ το προφίλ των δύο νεαρών δεν συνάδει με το προφίλ παραβατικών ατόμων. Επίσης, κάποιος που θέλει να κάνει κάτι παράνομο δεν αναπτύσσει τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένες περιοχές, διότι τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του. Να σημειώσουμε, με αφορμή κάποια άστοχα δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στο σενάριο της λαθροδιακίνησης, ότι από το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπορεί να περάσει κάποιος που σχετίζεται με παράνομη δραστηριότητα πεζός και όχι με όχημα. Τα οχήματα που απασχολούν τις Αρχές συνήθως διέρχονται από την Εγνατία Οδό».

Τα δύο νέα παιδιά που επέβαιναν στο όχημα βρήκαν τραγικό θάνατο. Ήταν φίλοι, ελληνικής καταγωγής, ζούσαν και οι δύο στην Ξάνθη, ενώ ο ένας εκ των δύο είχε αρμένικες ρίζες. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του νεαρού που οδηγούσε.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητό αρχικά συγκρούστηκε με Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε μία γυναίκα και η ανήλικη κόρη της, που τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Στη συνέχεια, προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε φορτηγό που ξεφόρτωνε εμπορεύματα. Ο 59χρονος οδηγός του φορτηγού, πατέρας δύο μικρών παιδιών, βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστώσει το λόγο που το όχημα που προκάλεσε το δυστύχημα εξετράπη της πορείας του.