Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 13 ετών σε 28χρονο που σκότωσε τον θείο του – Ήταν προκλητικός, λέει ο δράστης

Θεσσαλονίκη: Ο 28χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα καταφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 13 ετών σε 28χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 63χρονου 8είου του, πέρσι τον Μάρτιο, στον κάμπο των Μυριόφυτων, στο Κιλκίς.

Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχθηκε ότι η πράξη τελέστηκε με μειωμένο καταλογισμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που – προς την κατεύθυνση αυτή – επικαλέστηκε τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Παράλληλα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές.

Το έγκλημα διαπράχθηκε την ώρα που ανιψιός και θείος όργωναν με τα τρακτέρ τους τα χωράφια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 28χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα καταφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα.

Αιμόφυρτος, ο 63χρονος αγρότης κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον αδελφό του -πατέρα του κατηγορούμενου- που εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στο συμβάν χωρίς όμως να το αντιληφθεί. Εκείνος προσέτρεξε στο σημείο και μετέφερε τον αδελφό του στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «έκρηξη θυμού», εξηγώντας ότι είχε προηγηθεί καβγάς, κατά τον οποίο ο παθών τού απηύθυνε ύβρεις και απειλές. «Ήταν προκλητικός και ειρωνικός. Το μυαλό μου δούλευε τρελά εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ψυχολογικά πιεσμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην απολογία του.