Πειραιάς: Ήρωας λιμενικός έσωσε την 5χρονη που έπεσε στη θάλασσα – Της έκανε μαλάξεις για 7 λεπτά

Απίστευτη η διάσωση του 5χρονου από άνδρα του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά

Συγκλονιστική είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από τη διάσωση του 5χρονου κοριτσιού που έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr η 5χρονη Ρομά βρισκόταν σε απόσταση από τη μητέρα της με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι η 37χρονη που έχει συλληφθεί την είχε στείλει για επαιτεία.

Για καλή τύχη του παιδιού ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Νεκτάριος» αντιλήφθηκε την πτώση του στο νερό και κάλεσε σε βοήθεια. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ένας άνδρας του Λιμενικού ο οποίος με αυτοθυσία βούτηξε στα νερά για να σώσει το κορίτσι.

Με τη βοήθεια συναδέλφων του ο Λιμενικός κατάφερε να βγάλει στην ξηρά το παιδί το οποίο, όμως, δεν είχε τις αισθήσεις του. Απτόητος, όμως, ο Λιμενικός δεν το έβαλε κάτω αλλά επέμεινε μέχρι που τελικά κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή την 5χρονη.

Ενδεικτικό της έντασης των προσπαθειών του Λιμενικού είναι το γεγονός ότι για προσπαθούσε για επτά λεπτά με ΚΑΡΠΑ να σώσει το παιδί με τον ίδιο να λέει στη συνέχεια στους συναδέλφους του «πίστευα ότι το παιδί ήταν νεκρό αλλά εγώ δεν σταματούσα να κάνω μαλάξεις».

Ο ήρωας Λιμενικός, ο οποίος έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για πρώτες βοήθειες, θα γίνει, μάλιστα, σύντομα πατέρας καθώς η σύζυγός του είναι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.