Πόλα Ρούπα: Αυτοί είναι οι επτά πολιτικοί που βρέθηκαν στις σημειώσεις της

Η διαβόητη τρομοκράτης φέρεται να σχεδίαζε χτύπημα εναντίον τους…
Στο στόχαστρο της Πόλα Ρούπα φαίνεται πως είχαν μπει επτά κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί.

Σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς φέρεται να βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2013 είχε αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Ποιοι είναι οι άλλοι πέντε

Άλλα πέντε κορυφαία ονόματα πολιτικών προσώπων περιλαμβάνονται στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πρόκειται για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σημειώσεις της Ρούπα υπάρχουν σκόρπιες πληροφορίες για τις οικίες και τα οχήματά τους χωρίς όμως να συνοδεύονται από επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης σε βάρος τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν αξιολογήθηκαν ως πολύ σοβαρά.

Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» αναφέρουν ότι στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τα στοιχεία αυτά δεν αξιολογούνται ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σχέδια επίθεσης.