Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Ξέσπασε ο πατέρας της Καρολάιν

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν

Αυλαία έπεσε χθες στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Για την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (ισόβια και επιπλέον 11 χρόνια και 6 μήνες, με χρηματική ποινή 21.000 ευρώ) μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, τονίζοντας πως «πραγματικά ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και για τη θανάτωση του ζώου, πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση. Η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησε το δικαστήριο σε μονόδρομο. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο, το δικαστήριο όμως δεν είναι κοινή γνώμη».

Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια. Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών.

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν μετά τη δίκη, «ο Μπάμπης δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη τους»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη δολοφονία της κόρης του Καρολάιν αλλά και την οργή του για τον καταδικασμένο, πλέον, δολοφόνο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εξέφρασε ο πατέρας της αδικοχαμένης 20χρονης.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι «καμία έκτιση ποινής στη φυλακή δεν μπορεί να φέρει πίσω την πανέμορφη κόρη μου αλλά είμαι ευγνώμων που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις ανοησίες που παρουσίασε στην απολογία του».

«Είμαι ακόμα ευγνώμων που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, τη σκληρότερη φυλακή της Ελλάδας. Όταν εκτίσει την ποινή του, για την οποία αρκετοί λένε ότι δεν θα αντέξει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνθρωπος, θα είναι ένας τσακισμένος άνθρωπος, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία» πρόσθεσε ο 79χρονος Ντέιβιντ Κράουτς.

Ο ίδιος διαμηνύει, επίσης, ότι «τώρα που η τύχη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποφασίστηκε, εγώ και η Σούζαν (σ.σ. η σύζυγός του και μητέρα της Καρολάιν) μπορούμε να συνεχίσουμε» αποκαλύπτοντας ότι «προτίθεμαι να αλλάξω το όνομα της Λυδίας σε αυτό της μητέρας της ώστε να μην έχει καμία σχέση με αυτό το ειδεχθές πλάσμα».

«Θα διασφαλίσω ότι αυτός (σ.σ. ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος) δεν θα μπορέσει ποτέ να δει ξανά την κόρη του ή να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της» καταλήγει ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Δική Γλυκά Νερά: Η ποινή για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Την ποινή των ισοβίων και 11,5 ετών καθείρξεως επέβαλλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς.

Ειδικότερα, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων, για τη θανάτωση ζώου τα 10 έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ποινή ενός έτους για την ψεύδη καταγγελία και ποινή 3 ετών για την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Κατά συγχώνευση επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για ιστορική δίκη. Όπως είπε η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών. Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ακόμη πως το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες. «Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές» είπε ο κ. Χαρμάνης και σημείωσε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου, ψυχορραγούσε η γυναίκα της ζωής του, όπως έλεγε ο κατηγορούμενος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα από πέντε.