Δίκη Φιλιππίδη: Όσα είπε η μάρτυρας που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού

«Θέλω να σας πω ότι βρίσκομαι εδώ ακριβώς επειδή σκεφτόμουν αλλιώς πριν από 12 χρόνια και αλλιώς σκέφτομαι σήμερα», ήταν τα πρώτα λόγια της δεύτερης καταγγέλλουσα, που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη».

Η μάρτυρας αφού περιέγραψε τι είχε κάνει ως ηθοποιός μέχρι το 2007, όπου είχε αξιόλογες συμμετοχές σε παραστάσεις και τηλεοπτική σειρά, έφτασε στο σημείο που γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Οι ηθοποιοί ψάχνουμε συνεχώς δουλειά. Το να δίνεις το βιογραφικό σου παντού συμβαίνει. Ο πατέρας μου είχε έναν μακρινό ξάδελφο με τον οποίο δεν έκαναν παρέα, αλλά ήρθαν πιο κοντά εκείνη την εποχή. Σε κουβέντα τους αναφέρθηκε ότι είμαι ηθοποιός. Μας είπε τότε ότι έχει το γραφείο του μαζί με το γραφείο του κ. Αθανασίου Λαμπροπούλου, του δικηγόρου. «Είναι ο Δικηγόρος της θεατρικής εστίας, μιας εταιρίας παραγωγής του κ. Βαρδινογιάννη με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Φιλιππίδη». Είπε στον πατέρα μου να δώσουμε βιογραφικό», ανέφερε η μάρτυρας.

Όπως εξήγησε πήγε στο γραφείο του δικηγόρου, ο οποίος της ανέφερε ότι θα δώσει το βιογραφικό της στον Φιλιππίδη. «Μου είπε «θα το δώσω στον Πέτρο και θα πω ότι είσαι ανιψιά μου για να προσέξει. Είναι λίγο περίεργος». Εγώ κατάλαβα ότι εννοεί αυστηρός, εξάλλου δεν ήξερα τίποτα για εκείνον εκτός από ότι είναι πολύ επιτυχημένος» είπε και συμπλήρωσε: «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης. Ήταν και ο σύντροφος μου μπροστά. Με ρώτησε αν έχω δει την παράσταση που σκηνοθετεί. «Έχεις δει το μπακαλόγατο που παίζω τώρα; Σε θέλω για μια αντικατάσταση». Μου είπε ότι θα μου έχει πρόσκληση για την παράσταση εκείνης της ημέρας για να την δω και μετά να πάω στο καμαρίνι του να ζητήσουμε. Εγώ χάρηκα παρά πολύ».

Η γυναίκα, με κομμένη συχνά φωνή και εμφανώς ταραγμένη ξεκίνησε να περιγράφει τις συναντήσεις της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Πήγα στο θέατρο και παρακολούθησα την παράσταση από μια από τις καλές θέσεις. Πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι μου έστειλε μήνυμα «έμαθα ότι έχεις έρθει, ελπίζω να περάσεις καλά». Κατά τη διάρκεια της παράστασης μου απηύθυνε κάποια ατάκα. Αυτό συμβαίνει στο θέατρο όταν υπάρχει κάποιος γνωστός τους. Μου ξαναέστειλε μήνυμα αν μου αρέσει η παράσταση και μου είπε πως με περιμένει να συζητήσουμε».

Η πρώτη συνάντηση

«Έφτασα στο καμαρίνι και είχε μια τεράστια ουρά από θαυμαστές. Μόλις τελείωσε η ουρά μπήκα μέσα. Ήταν πολύ εγκάρδιος κι εγώ είχα χαρεί που τον γνώρισα. Σας περιγράφω τα πράγματα με τα μάτια που τα έβλεπα τότε. Μου ζήτησε να βγάλω παλτό να με δει. Το θεώρησα φυσιολογικό γιατί θα έκανα αντικατάσταση όποτε πρέπει να με δει αν ταιριάζω σε όλα. Όχι μόνο το φυζίκ μου. Μου είπε ότι η κοπέλα που έπαιζε τη Λίτσα δε μπορούσε να ακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη που θα ανέβαινε η παράσταση και έψαχνε αντικατάσταση, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για πρόβες. «Θα έρχεσαι θα βλέπεις την παράσταση, θα σου δώσω οδηγίες, θα κάνεις 1-2 πρόβες και θα πάμε για παράσταση» μου είπε. Εγώ δέχτηκα» περιέγραψε η γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, πήγαινε για περίπου μια «θεατρική» εβδομάδα (όχι Δευτέρα – Τρίτη) προκειμένου να παρακολουθεί παραστάσεις. «Πήγαινα έβλεπα την παράσταση με πρόσκληση και αφού τελείωνε η παράσταση συζητούσαμε για το ρόλο. Του ζητούσα κείμενο και μου έλεγε θα σου δώσω. Μου λέγε και θεατρικές ιστορίες από το παρελθόν. Στις συζητήσεις μας του είχα πει ότι έχω σχέση και συζώ με έναν άνθρωπο. Εκείνος μου είχε πολλές φορές να με γυρίσει με το αυτοκίνητο, αλλά δεν είχα δεχτεί γιατί δεν αισθανόμουν άνετα. Μου έλεγε πολλές φορές ότι ήμουν όμορφη και πως ο ρόλος μου ταιριάζει» είπε η μάρτυρας, ενώ επειδή η ταραχή της ήταν μεγάλη το δικαστήριο ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή για να συνέλθει.