«Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. για τη «συμμορία με τον πυροσβεστήρα» – Γιατί θεωρείται επικίνδυνη

Η Αστυνομία δεν αποκλείει να έχει να κάνει με την ίδια εγκληματική οργάνωση σε Διόνυσο και Νέα Ερυθραία

Έρευνες για τον εντοπισμό ενός λευκό αυτοκινήτου, μάρκας Seat, πραγματοποιεί η Αστυνομία μετά τη ληστεία σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία και την κινηματογραφική καταδίωξη των δραστών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν κουκούλες. Εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε σπίτι 73χρονης, χρησιμοποιώντας λοστό. Αφού την απείλησαν και την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, έψαξαν όλους τους χώρας και άρπαξαν 150 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο πριν προλάβουν οι ληστές να εξαφανιστούν. Συγκεκριμένα κατά την άφιξή τους στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στη Νέα Ερυθραία αντιλήφθηκαν δύο άτομα με κουκούλες να μπαίνουν σε αυτοκινητο μάρκας Seat (λευκού χρώματος, μοντέλο Leon).

Στη θέα των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας από τους κακοποιούς βγήκε από το παράθυρο και άρχισε να τους «ψεκάζει» με πυροσβεστήρα. Στη συνέχεια, ξεκίνησε καταδίωξη που έφτασε έως τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης στη Νέα Ερυθραία, όπου χάθηκε η οπτική επαφή με το όχημα των δραστών, οι οποίοι κινήθηκαν επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας θύμισε στους αστυνομικούς τη σπείρα που είχε «χτυπήσει» σπίτι στον Διόνυσο πριν από λίγες ημέρες. Και σε εκείνη την περίπτωση οι ληστές έγιναν αντιληπτοί κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι στο οποίο είχαν εισβάλει, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης έκαναν χρήση πυροσβεστήρα για να καταφέρουν να αποφύγουν τους αστυνομικούς.

Τότε είχαν χρησιμοποιήσει ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Audi. Πολίτης που τους είχε πλησιάσει για να τους σταματήσει είχε απειληθεί με όπλο. Έτσι, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και οι ληστές που εισέβαλαν τα ξημερώματα σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία να οπλοφορούσαν. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι δεν σταματούν στα σήματα των αστυνομικών και ρισκάρουν τα πάντα για να διαφύγουν, καθιστά για τις Αρχές τη συγκεκριμένη συμμορία απολύτως επικίνδυνη.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει να έχει να κάνει με την ίδια εγκληματική οργάνωση σε Διόνυσο και Νέα Ερυθραία. Στο μικροσκόπιο έχει μπει σειρά ευρημάτων που εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κακοποιοί χρησιμοποιούν σε κάθε τους επίθεση διαφορετικό κλεμμένο όχημα, για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις Αρχές. Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμα και να αλλάζει η σύνθεση της ομάδας.