Συνάντηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων σε Αστυνομικές Υπηρεσίες εδαφικής αρμοδιότητάς μας,  συναντήθηκε με τον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αθηνών Ταξίαρχο κ. ΚΑΜΠΡΑ Αθανάσιο. Αφού ευχηθήκαμε στον κ. Ταξίαρχο καλή σταδιοδρομία και «γερό στομάχι» στα νέα του καθήκοντα, αναφερθήκαμε στα άλυτα -δυστυχώς- μέχρι σήμερα ζητήματα που απασχολούν τα πολύπαθα Α.Τ. της Αθήνας, τις πεζές περιπολίες, τις Υπηρεσίες Διαβατηρίων και τη Φρουρά Α.Μ.Α.

Εστιάσαμε ιδιαιτέρως στην τραγική έλλειψη δύναμης που παρουσιάζουν πλέον όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, με αποτέλεσμα να είναι ορατή η πιθανότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή ένας επαγγελματίας εργαζόμενος να κινδυνεύει να βρεθεί  κατηγορούμενος, αφού οι καθημερινές υποχρεώσεις του Τμήματος που πρέπει να διεκπεραιωθούν, ολοένα και πολλαπλασιάζονται, την ίδια ώρα που το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Ως συνέπεια, η μόνη διέξοδος χορήγησης των θεσμοθετημένων Ημερησίων Αναπαύσεων για τους «άτυχους» αστυνομικούς των Α.Τ. να αποτελεί η αυτοδίκαιη χρήση της Ημερήσιας Ανάπαυσης. Και το χειρότερο απ’ όλα αποτελεί το γεγονός ότι τα κύτταρα της Αστυνομίας που είναι τα Α.Τ., όχι μόνο δεν ενισχύονται, αλλά διατάσσονται να ενισχύσουν! Επιπρόσθετα, αναφέραμε πως τη μικρότερη ευθύνη την τρέχουσα χρονική περίοδο για την «κατάντια» των Α.Τ. φέρουν οι Διοικητές, οι οποίοι πρέπει να φέρουν εις πέρας τις παράλογες και ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της Ηγεσίας, να είναι όλη τη μέρα στα μέτρα τάξης, να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητες του Τμήματος και να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τηρούν τα Π.Δ. περί χρόνου εργασίας στο ελλιπέστατο εναπομείναν προσωπικό τους.

Ο κ. Ταξίαρχος δήλωσε γνώστης των περισσοτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες Υπηρεσίες του, ενώ έδειξε ξεκάθαρη βούληση να βρίσκεται δίπλα στο προσωπικό της Διεύθυνσης, καταβάλλοντας από πλευράς του κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες της προσπάθειας της νέας Διοίκησης, ενώ γνωρίζουμε ότι αρκετά από τα προαναφερόμενα ζητήματα υπερβαίνουν την αρμοδιότητά της, συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στις ιεραρχικά προϊστάμενες Υπηρεσίες και στην Ηγεσία του Σώματος,  ώστε να ενισχυθούν  τα Αστυνομικά Τμήματα και να υπάρξει επιτέλους ένα αξιοπρεπές – ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος