H ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τον «ραλίστα» με την εντυπωσιακή Lamborghini

Στην ταυτοποίηση των δύο οδηγών που έκαναν… ράλι αναπτύσσοντας ταχύτητα ακόμα και 270 χιλιομέτρων την ώρα προχώρησε η Αστυνομία

Όλα ξεκίνησαν ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο που έδειχνε δύο supercar, ένα Lamborghini και ένα Audi R8, να κάνουν… ράλι στη λεωφόρο Σχιστού.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων εμφανιζόντουσαν να αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες, βραδινή ώρα κατά την οποία ο δρόμος δεν είχε άλλα οχήματα. Το βίντεο δεν διέφυγε της προσοχής της Τροχαίας που ξεκίνησε έρευνα. Οι δύο οδηγοί των οχημάτων ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., και αναμένεται να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος τους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο οδηγούς που ταυτοποιήθηκαν εθεάθη στην παραλιακή λεωφόρο με τη Lamborghini του, χωρίς αυτή τη φορά να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Συγκεκριμένα έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων της Τροχαίας της περασμένης Κυριακής στην περιοχή της παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος- Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου – Λ. Βουλιαγμένης), με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων. Ο οδηγός του supercar δεν συμμετείχε σε κόντρες, ωστόσο, οι αστυνομικοί της Τροχαίας αναγνώρισαν το όχημά του και προχώρησαν σε έλεγχο.

Συνολικά την περασμένη Κυριακή διενεργήθηκαν 362 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες η μία σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, 39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων ατόμων με αναπηρία, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 ανασφάλιστο όχημα, 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης.