Euroferry Olympia: Αποκαλυπτικό σχεδιάγραμμα με τις θερμοκρασίες στο πλοίο – Πώς θα μπει η ΕΜΑΚ

Euroferry Olympia: Με βάση αυτό θα γίνει η επιχείρηση – Σε ποια σημεία δεν έχουν αναπτυχθεί υψηλές θερμοκρασίες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia, μετά και τη διάσωση ενός εκ των εγκλωβισμένων επιβατών.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Λιθουανό, ο οποίος εντοπίστηκε στην πρύμνη του πλοίου, έχοντας καταφέρει να προστατευθεί από τις φλόγες και τις τοξικές αναθυμιάσεις.

Τα πρώτα του λόγια κατά τη διάσωση ήταν πως «άκουγα κι άλλες φωνές», αναπτερώνοντας τις ελπίδες των οικογενειών των αγνοουμένων και δίνοντας δύναμη στις Αρχές να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Οι συνθήκες στο πλοίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλές και τις τοξικές αναθυμιάσεις να καθιστούν την κατάσταση ανυπόφορη ακόμα και για τους έμπειρους διασώστες.

Το Λιμενικό έχει λάβει στα χέρια του τις ακριβείς θερμοκρασίες που επικρατούν στο πλοίο, ώστε να γνωρίζουν πού και πότε υπάρχει η δυνατότητα να επιχειρήσουν.

Όπως θα δείτε και στο σχεδιάγραμμα, οι θερμοκρασίες στο πλοίο είναι πάρα πολύ υψηλές στο μέσον, ενώ μειώνονται προς την πλώρη και είναι ψυχρές στην πρύμνη: