Πότε θα γίνουν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Οι υποψήφιοι αρχηγοί

Στην αρχή του Απριλίου θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Από το 2016 και μετά οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. γίνονται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο. Ωστόσο, όπως είχε γνωστοποιήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φέτος θα πάρουν «παράταση». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, η αιτία είναι ότι η Αστυνομία έχει μεγάλο βάρος στους ελέγχους για την πανδημία, με αποτέλεσμα να πρέπει πρώτα να περάσει αυτή η περίοδος και μετά να γίνουν οι αλλαγές που φέρνουν οι κρίσεις των αξιωματικών.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα λάβουν χώρα εντός του Μαρτίου. Τελικά, όπως λένε πηγές, όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθούν στην αρχή του Απριλίου.

Ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, θα αποχαιρετήσει το Σώμα έχοντας εξαντλήσει τη θητεία του. Έτσι, το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αφορά στην επιλογή του νέου αρχηγού. Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχουν «αντίρροπες δυνάμεις» σε σχέση με την επιλογή του αξιωματικού που θα αντικαταστήσει τον κ. Καραμαλάκη. Και η αλήθεια είναι, όπως λένε έμπειρα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή «δεν είναι κανείς σίγουρος». Πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές «τοποθετήσεις» για το θέμα.

Στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη κάποιοι θεωρούν «φαβορί» τον αντιστράτηγο βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σκούμα. Άλλοι εκτιμούν ότι πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο σημερινός υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος, Ανδρέας Δασκαλάκης. Οι υπόλοιποι δύο αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. που επίσης είναι υποψήφιοι για τη θέση είναι ο επιτελάρχης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Γιώργος Γιάννινας.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται και σε κρίσιμες θέσεις που αφορούν στους υποστρατήγους αλλά και στους ταξιάρχους.