Euroferry Olympia: Συγκλονιστικό βίντεο από ελικόπτερο – 500 βαθμοί κελσίου πάνω στο πλοίο

Οι δραματικές προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά – Τα πάντα στάχτη στο κατάστρωμα – Τρομακτικές θερμοκρασίες έχουν αναπτυχθεί στο φλεγόμενο πλοίο

Την τρομακτική κατάσταση που επικρατεί πάνω στο πλοίο Euroferry Olympia που φλέγεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής καταγράφουν διασώστες και εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν, εξαιτίας της πυρκαγιάς και των εκρήξεων που σημειώθηκαν, οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί στο ακόμα φλεγόμενο πλοίο ξεπερνούν τους 500 βαθμούς κελσίου, καθιστώντας επικίνδυνη ακόμα και την προσέγγιση από ελικόπτερο.

Από την πρώτη στιγμή τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει η φρεγάτα ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού, με το ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk και το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας να πετούν συνεχώς πάνω από το πλοίο καταγράφοντας τα πάντα και αναζητώντας εγκλωβισμένους.

Δείτε τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ:

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη που μίλησε στον ΣΚΑΪ, ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκυθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχημάτος.

Σε ό,τι αφορά δε στους Έλληνες που αγννοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα. Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.