Κυψέλη: «Φοβάμαι, βλέπω εφιάλτες» έλεγε η αδελφή του 7χρονου Ανδρέα

Το κοριτσάκι όταν πήγαινε είχε ενημερώσει τη δασκάλα της για την εξαφάνιση του αδερφού της – «Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ… Φοβάμαι», έλεγε η μικρή – Στο γραφείο της 12ης τακτικής ανακρίτριας θα γραφτεί το επόμενο επεισόδιο της φρικτού εγκλήματος της Κυψέλης, με θύμα τον μόλις επτά ετών Ανδρέα. 

Η 29χρονη μητέρα του και ο 33χρονος σύντροφός της θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από κοινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος Πολωνός αναμένεται να ομολογήσει το έγκλημα, όπως φέρεται να έχει ήδη κάνει στους αστυνομικούς, αφήνοντας ρόλο παρατηρητή στη σύντροφό του και μητέρα του παιδιού.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», φέρεται να κατέθεσε μετά τη σύλληψή του στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η 29χρονη «Μήδεια» κατά τη δική της κατάθεση στην αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι ο σύντροφός της είχε βάλει το παιδί τιμωρία όρθιο και του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία. Όταν ερωτήθηκε από τους αστυνομικούς σχετικά με το εάν προσπάθησε να εμποδίσει το σύντροφό της, φέρεται να απάντησε αρνητικά. Ωστόσο, όταν αργότερα πήγαν να δουν το παιδί, εκείνο δεν είχε πια τις αισθήσεις του και το ζευγάρι μετέφερε το άψυχο κορμί του μικρού Ανδρέα στην ταράτσα του σπιτιού που έμενε τότε. Όταν μάλιστα άλλαξαν σπίτι, έβαλαν τη σορό σε ένα κουτί που έμοιαζε με εργαλειοθήκη και το τοποθέτησαν στη βεράντα της νέας τους κατοικίας.

Να σημειωθεί ότι η 10χρονη κόρη της 29χρονης απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα – «κολαστήριο» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας κατάφεραν και την «ξεκλείδωσαν» και έτσι τους εκμυστηρεύτηκε όλη την κόλαση που βίωνε στα χέρια του συντρόφου της της μητέρας και δολοφόνου του αδελφού της.

«Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ… Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά» είχε πει το κοριτσάκι. Με γρήγορες διαδικασίες η μικρή Ιωάννα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Έτσι δεν είχε την τραγική μοίρα του μικρού αδελφού της.

Πέντε χρόνια μετά η αποκάλυψη του εγκλήματος

Η γνωριμία της 29χρονης γυναίκας με τον Πολωνό σύντροφό της έγινε το 2015, όταν τράβηξε χωριστούς δρόμους με τον επίσης Πολωνό σύζυγο της, που την εγκατέλειψε μαζί με τα δύο τους παιδιά. Ο νέος σύντροφος της 29χρονης είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και φέρεται να κακοποιούσε τα παιδάκια, σε σημείο που η κόρη της 29χρονης δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, όταν βρέθηκε κακοποιημένη στο σχολείο το 2018. Όμως, ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2017, είχε προηγηθεί η δολοφονία του μικρού Ανδρέα, την οποία η μητέρα του δικαιολογούσε στον περίγυρό της, λέγοντας πως πήγε να ζήσει με τον πατέρα του.

Και μπορεί το αποτρόπαιο έγκλημα του 2017 να έμενα για πάντα μυστικό, εάν η σύλληψη ενός άνδρα στα Νότια Προάστια της Αττικής δεν έδινε την πληροφορία για τη δολοφονία ενός παιδιού στην αστυνομία. Ο πληροφοριοδότης φέρεται να έμαθε για τη δολοφονία από τον ίδιο τον 33χρονο Πολωνό, κάποια νύχτα που ο τελευταίος είχε μεθύσει και του το εκμυστηρεύτηκε.