Οι πρώτες κλήσεις σε Άμεση Δράση, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ για το 2017

Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει κάποιους από τους άντρες και τις γυναίκες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στις επάλξεις. Η καταγραφή των πρώτων κλήσεων του έτους που δέχονται άμεση δράση, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί παράδοση.

Το thestival.gr σας παρουσιάζει τις πρώτες κλήσεις που δέχτηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Θεσσαλονίκης στα πρώτα λεπτά του νέου έτους.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00:01. Η κλήση αφορούσε πρόκληση φθοράς σε σταθμευμένο ΙΧ από πυροτέχνημα στην οδό Π. Π. Γερμανού 35 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νέο έτος έγινε στις 00:01 και αφορούσε το ίδιο περιστατικό με την πρώτη κλήση στην Άμεση Δράση. Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Άμεσης Δράσης ήταν άσκοπη καθώς δεν υπήρξε περιστατικό φωτιάς ούτε προκλήθηκαν φθορές σε ΙΧ. Η ηλικιωμένη γυναίκα που κάλεσε Αστυνομία και Πυροσβεστική θεώρησε ότι η λάμψη από τον πυρσό που άναψε νεαρός στη μέση του δρόμου ήταν η αρχή πυρκαγιάς.

Η πρώτη κλήση του 2017 στο ΕΚΑΒ καταγράφηκε στις 00:01. Η κλήση αφορούσε τροχαίο ατύχημα στην οδό Βασιλίσσης Όλγας. Οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε βιτρίνα καταστήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.