Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. στο Α.Τ. Εξαρχείων

Ακόμα μια αστυνομική Υπηρεσία (Α.Τ. Εξαρχείων) δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ από τους «γνωστούς» και «χαϊδεμένους», την Παρασκευή 04/02/2022, δίχως ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες.

  Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισκεφτήκαμε το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, ώστε να συνομιλήσουμε με τους συναδέλφους – μέλη μας και να τους δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Απαιτούμε να αποκαλυφθούν, το ταχύτερο δυνατόν, οι αδίστακτοι εγκληματίες του άνανδρου παρ’ ολίγον τρομοκρατικού χτυπήματος στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Οι συνηθισμένες επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών Τμημάτων εκθέτουν ανεπανόρθωτα την παγιωμένη και κατά την άποψή μας λανθασμένη τακτική της Ηγεσίας με τους αστυνομικούς των μάχιμων μηχανοκίνητων Υπηρεσιών να είναι σταθεροί σε στόχους και σημεία, μειώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σε μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα καταδίωξης και σύλληψης των δραστών. Άλλωστε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα των στατικών φυλάξεων.

Διατυμπανίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα Α.Τ. και τα Τ.Α. έχουν αποδυναμωθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και μετά βίας να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

  Επιβάλλεται η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να εγκύψουν επιτέλους στα Αστυνομικά Τμήματα και στα Τμήματα Ασφαλείας, επιδεικνύοντας άμεσα τα απαραίτητα αντανακλαστικά και ενέργειες που θα εξασφαλίσουν στους συναδέλφους μας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας για να μπορούν αυτοί με τη σειρά τους να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη.

Λυπούμαστε βαθύτατα διότι ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει σημαντικές προτάσεις που αναδεικνύουν εμπεριστατωμένα την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, εντούτοις δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε την επίσημη Πολιτεία ώστε να θωρακίσει τους συναδέλφους μας από κάθε λογής επίθεση εναντίον τους.

        Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι δεν περιποιεί τιμή  για κανέναν οι απαράδεκτες κτιριακές υποδομές κάποιων αστυνομικών Υπηρεσιών όπως το Α.Τ. Εξαρχείων, όπου επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, οι επισκέπτες πολίτες και οι κρατούμενοι. Επιπρόσθετα, επιβάλλεται κατά την άποψή μας η επαναξιολόγηση κάποιων τοποθεσιών όπου εδρεύουν Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας, ιδιαιτέρως αυτών που έχουν βληθεί πολλάκις στο παρελθόν, ώστε να μην αποτελούν μονίμως στόχο ένεκα της τοποθεσίας τους.

Κλείνοντας, αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την αποχώρησή μας από το κτίριο του Α.Τ. Εξαρχείων, μας πλησίασαν κάποιοι πολίτες και μας μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την άποψή τους έχουν «οπισθοχωρήσει» τους τελευταίους μήνες, κάτι που ενθαρρύνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Ευχήθηκαν δε ότι η δημοσιοποίηση των όσων μας μετέφεραν αλλά και του ίδιου του συμβάντος θα αποτελέσει αφορμή επαναδραστηριοποίησης της Αστυνομίας σε μια από τις πιο πολύπαθες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος