Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος – Αναγνώρισε και κατονόμασε τους δράστες

Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και της ανακρίτριας

Αρνείται τη συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και την απόπειρα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει αναγνωρίσει κι έχει κατανομάσει εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Στις φυλακές οδηγείται με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, μετά την απολογία του, ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Στην τρίωρη απολογία του υποστήριξε ότι ήταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης ωστόσο δεν συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Ο 23χρονος διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

«Αρνείται τη συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και την απόπειρα»
Ο δικηγόρος του 23χρονου, Θεόδωρος Σιμόπουλος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την προφυλάκιση του εντολέα του. Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, ο 23χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή στην πράξη της ανθρωποκτονίας, όπως και στην απόπειρα, ενώ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Αρκέστηκε, ωστόσο, να πει ότι ο πελάτης του αναγνώρισε και κατονόμασε εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

«Καταρχάς θα ήθελα ως άνθρωπος να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη. Κάθε τέτοια απώλεια, είναι βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία», είπε αρχικά ο κ. Σιμόπουλος.

«Για την υπόθεση, θα ήθελα να πω ότι ο εντολέας μου κρίθηκε μετά από σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και της ανακρίτριας, προσωρινά κρατούμενος. Ο ίδιος αρνείται την πράξη, τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του 23χρονου ανέφερε πως ο εντολέας του ήταν στο συμβάν αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στη συμπλοκή. «Η κύρια ανάκριση είναι μακρά, ο ίδιος με τη λεπτομερέστατη απολογία του θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, και στον καταλογισμό των ευθυνών των εμπλεκόμενων», σχολίασε.

«Λεπτομέρειες δεν θα ήθελα να πω, κάποιους τους αναγνώρισε και τους κατονόμασε», απάντησε σε ερώτηση για το αν κατέβηκε από το αυτοκίνητο ή αν έδωσε τα ονόματα των δραστών της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Δολοφονία Άλκη: Οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή πήραν οι συλληφθέντες για την εμπλοκή τους στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαρίλαου.

Τα οκτώ άτομα διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Οι 8 οπαδοί οδηγήθηκαν ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας , μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους. Μέχρι να απολογηθούν για όσα τους αποδίδονται, παραμένουν κρατούμενοι.