Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Καταθέσεις – φωτιά για διεθνές κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών

Θεσσαλονίκη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας

Άνοιξε ο νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση, με την 24χρονη να δίνει συμπληρωματική κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ για περίπου 2,5 ώρες κατέθετε στις αρχές και ο εργοδότης της, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε πριν το μοιραίο πάρτι, αλλά και ο εκείνος που την παρέλαβε από το ξενοδοχείο το επόμενο πρωί.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν η 17χρονη φίλη της 24χρονης Γεωργίας που την είχε συνοδέψει στο πάρτι, καθώς και ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης, ο οποίος μαζί με τον εργοδότη της παρέλαβαν τη Γεωργία από το ξενοδοχείο το πρωί της 1ης Ιανουαρίου.

Επίσης, τη νέα εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων στο πλαίσιο της έρευνας για δράση κυκλώματος μαστροπείας πίσω από την υπόθεση.

Μάλιστα, η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου, σχολίασε στο MEGA: «Θύματα και στόχος είναι και πάλι γυναίκες, και μάλιστα νεαρές. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, είναι συνδυασμός που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και να θυματοποιήσει κάποιο νέο παιδί. Οργανωμένες ομάδες εκμεταλλεύονται νέα κορίτσια και χωρίς να το γνωρίζουν τους ρίχνουν κάτι στο ποτό τους και μετά πέφτει η άμυνά τους, δεν μπορούν να ελέγξουν το μυαλό και τις κινήσεις τους και θυματοποιούνται. Μετά αρκετά φορές έχουν απώλεια μνήμης και αυτό τις κάνει ευάλωτες», είπε η κ. Σβουρδάκου.

«Κάνουμε αγώνα εδώ και αρκετό καιρό και λέμε στις γυναίκες να μιλάνε, να αμύνονται, να βγαίνουν μπροστά και να διεκδικούν το δίκιο τους. Τα θύματα πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, ενώ εστιάζουμε και στην πρόληψη», πρόσθεσε η ίδια.

Κλειδί οι τοξικολογικές

Κομβικό σημείο στην υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που καταγγέλει πως έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου το βράδυ της πρωτοχρονιάς αποτελεί το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων του ΑΠΘ.

Αυτό θα καθορίσει την εξέλιξη της υπόθεσης. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει υπνωτική ή νευροπαραλυτική ουσία σημαίνει ότι το αδίκημα θα γίνει κακούργημα από πλημμέλημα και αυτό θα μπορεί να δικαιολογεί άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου ακόμα και κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η κοπέλα δεν άλλαξε την αρχική κατάθεση της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και προσκόμισε SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα. Ο δικηγόρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων που γίνονται ώστε να διακριβωθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες που έκαμψαν τις αντιστάσεις της.



Για την υπόθεση ήδη κατηγορείται 27χρονος γόνος εύπορης οικογένειας από την Αθήνα. Η 24χρονη κατέθετε σήμερα επί δύο ώρες , παρουσία ψυχολόγου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες που την περίμεναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της

«Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο δικηγόρος της.

“Περιμέναμε να έχουμε τις τοξοκολογικές αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν.. Είναι γνωστό ότι δόθηκε ιατροδικαστική εξέταση που έχει την κλινική εξέταση της Γεωργίας. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα όσα λέει η κλινική εξέταση. Είναι ένα θέμα που τίθεται στην ανάκριση. Η ανακρίτρια δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση”, είπε χαρακτηριστικά.

“Σήμερα όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αλλά και του DNA, ούτως ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για την αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν γρήγορα στη φυλακή. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια ημέρα. Κατά την άποψή μας θα έπρεπε να ληφθεί αίμα αλλά δεν θέλουμε να μπούμε στα μονοπάτια των ειδικών. Δεν καθυστέρησε η λήψη των ούρων αλλά τα αποτελέσματά τους”, σημείωσε.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της και την αλήθεια των λεγόμενων της για το βράδυ του βιασμού της.

Για πέντε ώρες κατέθετε ο Μάνος Παπαδόπουλος

Ο Μάνος Παπαδόπουλος πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου περίπου στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21/1) ενώ κατά την αποχώρησή του δεν έκανε καμία δήλωση. Νωρίτερα αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι όπου διαμένει, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για κύκλωμα μαστροπείας στην πόλη.

Οι Αρχές κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και τα κινητά τηλέφωνα του 33χρονου προκειμένου να βρουν τυχόν υλικό που να δίνει στοιχεία για την έρευνα, όπως μεταδίδει το thestival.

Θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στο πάρτι

Οι ανακριτικές αρχές – σύμφωνα με το Mega – θα καλέσουν το σύνολο των ατόμων που βρέθηκαν την Πρωτοχρονιά στο συγκεκριμένο δωμάτιο, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τις κινήσεις της 24χρονης Γεωργίας, αλλά και των τεσσάρων ανδρών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που έμειναν στο χώρο του πάρτι μέχρι το τέλος του, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν και στο ερώτημα αν η Γεωργία μετά την αποχώρησή της, επέστρεψε στο χώρο του πάρτι ή να πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό της.