Ανατροπή για τον ξυλοδαρμό από αστυνομικό στον Νέο Κόσμο: Με χτύπησαν οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.

Η 20χρονη αλλάζει στάση και ο δικηγόρος της μεταφέρει τη θέση για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό στον Νέο Κόσμο

Αλλάζει τους ισχυρισμούς της η 20χρονη που αρχικά φερόταν να έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό τον αστυνομικό σύντροφό της μέσα σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο.

Ύστερα από σήμα που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. ότι κινδυνεύει γυναίκα από το σύντροφό της, στο σπίτι του ζευγαριού είχαν φτάσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι είχαν συλλάβει το συνάδελφό τους, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και αντίσταση. Οι αστυνομικοί είχαν μπει στο σπίτι από τη μπαλκονόπορτα για να σώσουν τη γυναίκα, για την οποία υπήρχε πληροφορία ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τα πράγματα, ωστόσο, παίρνουν νέα τροπή, καθώς η 20χρονη εμφανίζεται τώρα να καταγγέλλει ξυλοδαρμό σε βάρος της από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού και όχι από τον σύντροφό της. Η ίδια και ο σύντροφός της εμφανίζονται διατεθειμένοι να στραφούν νομικά σε βάρος των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ζορμπάς, ο οποίος εκπροσωπεί την 20χρονη, δηλώνει ότι «από χθες, Πέμπτη, το βράδυ παρατηρώ μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας για το χθεσινό περιστατικό και την σύλληψη του εντολέα μου, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. Και οι δύο εντολείς μου με ενημέρωσαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κανένας εκ των δυο εντολέων μου δεν χειροδίκησε εναντίον του άλλου. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Η υπόθεση θα κριθεί από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών σύντομα. Αυτή την στιγμή δεν έχω στα χέρια μου την δικογραφία και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Απορίας άξιον είναι με ποιον τρόπο διαρρέουν οι καταθέσεις των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στα ΜΜΕ.».

Σημειώνεται ότι ο σύντροφος της 20χρονης έχει την οργανική του θέση στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ το τελευταίο διάστημα υπηρετεί στην Ομόνοια κάνοντας κυρίως μεταγωγές κρατουμένων.