Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας για το Νέο Έτος

Μία χρονιά δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις, τελειώνει. Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς και των δικών της προκλήσεων, απευθύνομαι σε όλες και όλους σας για να σας ευχαριστήσω για τις ακάματες προσπάθειές σας προς όφελος της χώρας μας και των πολιτών της, όπως και να σας ζητήσω να μη σταματήσετε να προσπαθείτε για τον ίδιο σκοπό στον οποίο έχετε ταχθεί.

Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, όσες και όσους υπηρετούν και στα αστικά κέντρα και σε κάθε απομακρυσμένο πόστο στις εσχατιές της χώρας μας. Πασχίσατε για την ασφάλεια των πολιτών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες της εβδομάδας, κόντρα στις δυσκολίες και στις αντιξοότητες της καθημερινότητας. Πετύχατε αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, της παραβατικότητας στους τομείς των ναρκωτικών και της κάθε είδους απάτης.

Και τώρα, καλείστε να συνεχίσετε να προσφέρετε έμπρακτα υιοθετώντας μία νέα αντίληψη στη λογική της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, με στόχο την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και ουσιαστικότερη προσέγγισή της στο πολίτη. Είστε όλοι σας μέρος της κοινωνίας, μην το ξεχνάτε.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και να εξάρω το έργο τους σε κάθε έκτακτη κοινωνική ανάγκη που απαιτεί τη δική τους επέμβαση. Παλέψατε και κοπιάσατε καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες, με αποτελέσματα απτά, εμφανή και καθοριστικά. Αγωνιστήκατε, ακόμα και όταν τα προβλήματα που επειγόντως κληθήκατε να λύσετε υπήρξαν δυσανάλογα.

Αυτήν την ξεχωριστή μέρα, εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους, καθώς και στα μέλη των οικογενειών σας.