«Πόλεμος» για τον έλεγχο των ναρκωτικών πίσω από δολοφονία στα Εξάρχεια

Ένας 32χρονος Αλβανός που βρίσκεται στη φυλακή είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ηθικός αυτουργός ανθρωποκτονίας που έγινε τον Νοέμβριο του 2013 στα Εξάρχεια. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και θύμα ήταν ένας 29χρονος Αλβανός.

Το θύμα είχε βρεθεί στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, θανάσιμα τραυματισμένο από πυροβόλο όπλο. Πάνω του είχαν βρεθεί ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο.

Όπως εξακριβώθηκε, τόσο το θύμα όσο και ο κατηγορούμενος είχαν συστήσει εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και ανάμεσά τους υπήρχε αντιπαλότητα για τον έλεγχο της περιοχής. Ο 32χρονος είχε συλληφθεί το 2016, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.