Δίκη «ψευτογιατρού»: Καταθέτει μάρτυρας που του αφαίρεσε πλευρό και τον άφησε ανάπηρο σε ποσοστό 92%

Προς ολοκλήρωση βαίνει το σκέλος των καταθέσεων συγγενών θυμάτων, αλλά και θυμάτων του «ψευτογιατρού» στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Στις επόμενες δυο συνεδριάσεις ενδέχεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των τελευταίων στη λίστα μαρτύρων που έπεσαν θύματα είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς τους, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις πραγματογνωμόνων.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι και πρόσωπο που υποβλήθηκε από τον ψευτογιατρό και τρεις συνεργούς του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν ένα πλευρό, τοποθέτησαν στο σώμα του ένα κατασκεύασμα και ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 92%.

Επιπλέον αναμένεται η κατάθεση μάρτυρα, του οποίου ο καρκινοπαθής πατέρας του εμπιστεύτηκε τον 48χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης. Ο Dr Kontos του παρουσιάστηκε ως ογκολόγος – ομοιοπαθητικός και του απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη χορήγηση της «θεραπείας», η οποία όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά και προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων ο ασθενής κατέρρευσε και πέθανε.

«Τον έβλεπαν ως Μεσσία»

Ως τον «Μεσσία» περιέγραψε τον ψευτογιατρό ο μάρτυρας που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας εξιστόρησε το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος υποσχέθηκε πλήρη ίαση στην κόρη και την σύζυγο του, που πάλευαν με τον καρκίνο. Η γνωριμία της οικογένειας με τον «ψευτογιατρό» έγινε το 2017 σε μοναστήρι στο Πήλιο. «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας και απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο είπε: «τα λέω καλά;».

Αποστάγματα βοτάνων, τσάγια και ενέσεις αρτεμισίνης ήταν το γιατρικό που πρότεινε στην οικογένεια ο 48χρονος κατηγορούμενος για την ίαση του καρκίνου στον εγκέφαλο, που έπασχε η κόρη τους. «Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε “Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός”. Πάντα επικαλούνταν τα Θεία» είπε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως έδωσε περίπου 52.000 ευρώ στον «μαϊμού» γιατρό.

Όταν αρρώστησε και η σύζυγος του μάρτυρα, ο κατηγορούμενος της είπε την αγαπημένη του φράση: «μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα». Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, μητέρα και κόρη ακολουθούσαν τη θεραπεία του «ψευτογιατρού», μέχρι το 2020 όταν διαπίστωσαν τη σύλληψη του στην τηλεόραση.