Εξιχνιάσθηκε δολοφονία 29χρονου στα Εξάρχεια

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
η ανθρωποκτονία 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 24-11-2013 στα Εξάρχεια.
Το θύμα είχε βρεθεί στο δρόμο (διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη), θανάσιμα τραυματισμένο, με τραύματα από πυροβόλο όπλο. Πάνω του είχαν βρεθεί, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο.
Όπως προέκυψε από την τριετή έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε από δύο άγνωστους δράστες, είναι ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.
Όπως εξακριβώθηκε, τόσο το θύμα, όσο και ο κατηγορούμενος, είχαν συστήσει εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σφοδρή αντιπαλότητα, σχετικά με τον έλεγχο της περιοχής.
Ο 32χρονος είχε συλληφθεί το 2016, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πράξεις για τις οποίες και προφυλακίσθηκε.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια Κύριας Ανάκρισης.