Συναγερμός στην Φθιώτιδα: Απατεώνες «χτυπούν» μέσω τηλεφώνου και ξαφρίζουν τα θύματά τους

«Βροχή» οι καταγγελίες για τηλεφωνήματα επιτήδειων στην Φθιώτιδα

Έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό που ξεκινούν με αριθμούς… 0044, 0039 στην Φθιώτιδα.

Όπως έχει σημειωθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν πρόκειται για τηλεφωνικές απάτες και θα πρέπει να έχετε τεταμενα τα αντανακλαστικά σας και να είστε υποψιασμένοι. Οι απατεώνες αλλάζουν «τροπάριο» κάθε φορά και με νέα τρικ προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Συνήθως καλει μία ευγενική γυναίκα που μιλά όμως σπαστά ελληνικά και σας ρωτάει ποιο είναι το email ποιο σας προκειμένου να το διασταυρώσει.

Στην συνέχεια με έντεχνο τρόπο χωρίς να αναφέρει αρχικά για ποιο λόγο, παραπέμπει στο να δώσει μία διεύθυνση ιστοτόπου προκειμένου να επιβεβαιωθεί μία πληρωμή προς τα θύματα.

Και για να γίνει πιο γρήγορα η πληρωμή, ζητά μετά κωδικούς για την μεταφορά χρημάτων – να πληρώσει δηλαδή υποτίθεται- στα πλαίσια μιας διαδικασίας trading ( εμπόριο ).

Αν κάνετε το λάθος και δώσετε τους κωδικούς σας στην γυναίκα που τηλεφωνεί αυτόματα θα αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας και θα χάσετε τα λεφτά σας.

Για εν λόγω τηλεφωνήματα είναι ενήμερη η Αστυνομία.

Πηγή: lamianow.gr