Συνελήφθησαν δυο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη οπλοκατοχή στη Ρόδο

Συνελήφθησαν χθες (27.12.2016) το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 35χρονος υπήκοος Πολωνίας και ένας 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για προμήθεια-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε σε εταιρία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης και τη στιγμή που ο 35χρονος Πολωνός παρέλαβε το δέμα, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.

Το δέμα καταχέσθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού βάρους -66- γραμμαρίων τοποθετημένη σε επτά πλαστικές συσκευασίες.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που διέμεναν οι κατηγορούμενοι, όπου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Λαθραίος καπνός βάρους -32- γραμμαρίων
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Αεροβόλο πιστόλι
Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Παραστατικά μεταφοράς χρημάτων μέσω εταιρίας αποστολής-παραλαβής χρηματικών ποσών (μετρητών)
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.