Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για την αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης μαστροπών

Συνελήφθησαν συνολικά (9) άτομα, τρείς (3) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαπές

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που επιδιδόταν στην εκμετάλλευση εκδιδόμενων αλλοδαπών γυναικών.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 16-12-2021 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 37, 44 και 54 ετών, μέλη της οργάνωσης. Συνελήφθησαν ακόμη έξι (6) αλλοδαπές, που δρούσαν ως υπεύθυνες λειτουργίας των οίκων ανοχής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, ανωτέρω συλληφθέντες είχαν ενωθεί-οργανωθεί, με σκοπό την εκμετάλλευση (4) οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στους οποίους εξωθούσαν κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία πλήθος αλλοδαπών γυναικών.

Όπως εξακριβώθηκε, πέραν της δράσης των ημεδαπών ως προαγωγών, οι ίδιοι μεριμνούσαν για την ανεύρεση και διευκόλυνση μετάβασης στην Ελλάδα νέων αλλοδαπών γυναικών, προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες.

Από τις πραγματοποιηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 12.820 ευρώ
  • δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • δύο (2) κάμερες
  • καταγραφικό μηχάνημα
  • αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.