Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Ρουμανίας για εμπορία ανθρώπων και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία σε βάρος ανηλίκων

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 22-12-2016 στη Βούλα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 34χρονος υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της 22-12-2016, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν στην περιοχή της Βούλας, να εξέρχεται από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 34χρονος, ένα ανήλικο αγόρι το οποίο στη συνέχεια επαιτούσε, από οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων, στον εκεί υφιστάμενο φωτεινό σηματοδότη. Ο προαναφερόμενος ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βούλας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος ανήλικος είναι γιός του 34χρονου και ο ίδιος σε προγενέστερο χρόνο και σε φανάρια της ίδιας περιοχής, είχε αφήσει άλλους 3 ανήλικους ομοεθνείς του, με σκοπό επίσης την επαιτεία.

Όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος μετέφερε με το φορτηγό, σε καθημερινή βάση, τους ανήλικους σε διάφορα σημεία της Αθήνας με σκοπό την επαιτεία και την περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση αυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.