Έτσι γάζωσαν τον “Dirty Harry” ή Χάρη Κοντογιώργη έξω από τον πυγμαχικό σύλλογο στο Γαλάτσι

Ανιψιός του “Κεφάλα” που είχε δεχθεί θανάσιμα πυρά τον περασμένο Μάιο έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση

Στόχος μαφιόζικης επίθεσης έγινε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο 35χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης, στην οδό Εκάβης, στο Γαλάτσι. Την ώρα που έμπαινε σε γυμναστήριο – κλαμπ μποξ δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Εχει δεχθεί τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες και εξέπνευσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μιχάλη Καπίρη (Κεφάλα) που είχε δολοφονηθεί προ μηνών στη Μεταμόρφωση. Μάλιστα, ο Κεφάλας τον φώναζε “ανιψιό” λόγω του γεγονότος ότι τον είχε κοντά του από πολύ νεαρό.

Οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο Κοντογιώργης, με προσωνύμιο “Dirty Harry”, ήταν έμπειρος αθλητής με πολλούς αγώνες πυγμαχίας και πρωταθλητής Ελλάδος.

Η σχέση με τη δολοφονία του “Κεφάλα” τον Μάιο στη Μεταμόρφωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία σχετίζεται με το επίσης μαφιόζικο χτύπημα στον 58χρονο πυγμάχο “Κεφάλα”, τον Μάιο του 2021, έξω από καντίνα στη Μετομόρφωση. Μάλιστα, ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν στη στενή ομάδα του επίσης δολοφονηθέντος “Κεφάλα” και το όνομά του εμπεριεχόταν στη δικογραφία μπράβων του 2011.

Να διευκρινιστεί ότι δεν είχαν συγγενικές σχέσεις, αλλά φώναζαν “ανιψιό” τον Κοντογιώργη επειδή τον είχε από μικρό στην ομάδα του ο “Κεφάλας”.

Ο “Κεφάλας” όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήταν γνωστός στις αρχές και είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία που υποβλήθηκε το 2011, ως ηγέτης ομάδας που πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Κηφισιάς. Το 2007 είχε κατηγορηθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για αρπαγή και ξυλοδαρμό άνδρα.

galatsi__1_

Οι δύο πυγμάχοι φέρονταν να σχετίζονταν τόσο με τον Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου “Συνδικάτου του εγκλήματος”, που δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα Βριλήσσια, όπως επίσης και με τον “Capo dei Capi” (Αφεντικό των αφεντικών), Θέμη Καλαποθαράκο, που έπεσε νεκρός στις 25 Ιουλίου του 2000, δεχόμενος 60 σφαίρες από τους εκτελεστές του ενώ οδηγούσε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Μαραθώνα.

Οι συγκεκριμένες σχέσεις οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα πλαίσια της εκκαθάρισης στο χώρο της νύχτας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια, με πάνω από 22 νεκρούς.

galatsi__2_
galatsi__3_