Φυλακές Κορίνθου: Στη φυλακή τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την απόδραση

Ο ένας από τους κατηγορουμένους είναι ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορίνθου, ο δεύτερος ήταν φύλακας την ώρα της απόδρασης και ο τρίτος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται ότι βοήθησαν 45χρονο βαρυποινίτη να αποδράσει από τις φυλακές Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία απολογιών στον Ανακριτή, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3.45 το πρωί της Τρίτης, αποφασίστηκε να οδηγηθούν στη φυλακή. Η απολογία κάθε σωφρονιστικού υπαλλήλου είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών. Ο ένας από τους κατηγορουμένους είναι ο αρχιφύλακας των φυλακών, ο δεύτερος ήταν φύλακας την ώρα της απόδρασης και ο τρίτος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος βαρυποινίτης απέδρασε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου στην Καλλιθέα. Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και οχτώ μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στις καταθέσεις που έδωσε ο 45χρονος, μετά τη σύλληψή του στην Καλλιθέα, ανέφερε την εμπλοκή τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στην απόδρασή του. Κατόπιν, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στις τρεις συλλήψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων.