Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 25χρονος λίγους μήνες αφότου πήρε το πτυχίο του

Στo πένθος έχει βυθιστεί και το Πολυτεχνείο Κρήτης εξαιτίας του θανάτου του 25χρονου Δημήτρη μετά από τροχαίο το πρωί της Πέμπτης

Oλα συνέβησαν λίγο πριν τις 7 το πρωί της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 25χρονος ξέφυγε της πορείας του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στον ΒΟΑΚ στο ύψος των Καλυβών Αποκορώνου. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί με διερχόμενο βυτιοφόρο.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του 25χρονου να μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα και να εγκλωβιστεί ο οδηγός.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν τον άτυχο νεαρό και τον παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες όμως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 25χρονος είχε καταγωγή από τη Λάρισα ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην Κρήτη όπου και φοιτούσε το Πολυτεχνείο.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο είχε μόλις λάβει το Δίπλωμα Μηχανικού από το Πολυτεχνείο.

Με την ανακοίνωση του τραγικού δυστυχήματος με θύμα τον 25χρονο Δημήτρη, η πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Για πολλοστή φορά μέσα στο τρέχον έτος, η Πολυτεχνική Κοινότητα θρηνεί για την αδόκητη απώλεια ενός ακόμη μέλους της, του Δημήτρη Βόκα, σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα επί του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ενός νέου ανθρώπου, που μόλις ξανοιγόταν στη ζωή, έσβησαν δυστυχώς στην ψυχρή, μαύρη άσφαλτο.

Ο Δημήτρης Βόκας, με καταγωγή από την περιοχή της Εορδαίας, ήταν Διπλωματούχος της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού μόλις πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο του 2021.

Στη διπλωματική του εργασία με τίτλο «Σχεδιασμός και Ανάλυση Πτέρυγας» μελέτησε και ανέλυσε τα στάδια αλλαγής σχήματος πτέρυγας υπό εξωτερική φόρτιση και έλεγχο και αξιοποίησε τα στοιχεία αυτά για τον σχεδιασμό μιας έξυπνης πτέρυγας.

Οι συμφοιτητές του μιλούν για ένα «εξαιρετικό παιδί με ήθος» που πάντα «στεκόταν δίπλα τους».