Δολοφονία στη Νίκαια: Ο εκτελεστής έδωσε τη χαριστική βολή στον 35χρονο – Πού στρέφονται οι έρευνες

«Επαγγελματίες» εκτελεστές που είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου Αλβανού, διαχειριστή βενζινάδικου, στη Νίκαια

Οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου «έδειξαν» στους ερευνητές της Ασφάλειας πώς ακριβώς έγινε το έγκλημα, ενώ οι κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής αποκάλυψαν τη διαδρομή που ακολούθησαν κατά τη διαφυγή τους.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μία εκτέλεση που έγινε με «χειρουργικό» τρόπο. Οι δράστες αρχικά έκλεψαν ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW. Ο εκτελεστής με το πιστόλι καθόταν στο πίσω κάθισμα από τη δεξιά πλευρά του οχήματος. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν το θύμα τους και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να του επιτεθούν, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητο και τους «πιάσουν» οι κάμερες.

Όταν ο 35χρονος βρισκόταν έξω από το πρατήριο και συζητούσε με φίλο του επέλεξαν να του επιτεθούν. Το αυτοκίνητο μπήκε στο βενζινάδικο, με τους υπαλλήλους να πιστεύουν ότι επρόκειτο για πελάτες. Την ίδια ώρα ένα άλλο όχημα έβαζε βενζίνη. Τότε το όχημα των δραστών έφτασε μπροστά στο θύμα. Πριν ακόμα προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, ο εκτελεστής που καθόταν στο πίσω κάθισμα άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να πυροβολεί τον 35χρονο από απόσταση αναπνοής. Ο δράστης κρατούσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα και «γάζωσε» το θύμα. Μάλιστα, φαίνεται ότι παρότι τον είχε ρίξει αιμόφυρτο στο έδαφος συνέχισε να τον πυροβολεί δίνοντας στο τέλος τη χαριστική βολή για να είναι σίγουρος ότι τον έχει σκοτώσει. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο ένοπλος αρχικά πυροβολούσε μέσα από αυτό αυτοκίνητο και έριξε κάτω αιμόφυρτο τον 35χρονο, στη συνέχεια έβγαλε το χέρι του έξω από το παράθυρο και πυροβόλησε για τελευταία φορά το θύμα από απόσταση μισού μέτρου. Στη συνέχεια, ανέβασε το παράθυρο και ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα.

Ο 35χρονος δέχτηκε τις σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισού για να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο δεύτερος άντρας που τραυματίστηκε από τα πυρά, φίλος του θύματος, δεν ήταν στόχος των εκτελεστών αλλά τραυματίστηκε από τα πυρά διότι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί πριν από περίπου ένα μήνα από τα νότια προάστια της Αθήνας και έφερε φιμέ τζάμια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Τουλάχιστον δύο άντρες επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, ενώ εκτιμάται ότι υπήρχε και «ομάδα υποστήριξης».

Περισσότερο «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις που θα λάβουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας από το φίλο του θύματος που τραυματίστηκε και βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αλλά και από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του 35χρονου Αλβανού. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς».