32χρονος αλλοδαπός διακινητής στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες ανήμερα Χριστουγέννων, 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, που επιλήφθηκε της προανάκρισης, για το αδίκημα της «Παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας».

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 25-12-2016, σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης (482ο χιλιόμετρο), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν έντεκα (11) αλλοδαποί, που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατά την ανεύρεση του οχήματος, ο οδηγός – διακινητής απουσίαζε και από αστυνομικούς της Υπηρεσίας που εντόπισαν το όχημα, ακολούθησαν επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο εντοπισμός του 32χρονου σε κοντινό σημείο και η σύλληψή του, παρά την προσπάθειά του να αποκρυφθεί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της επιληφθείσας Υπηρεσίας, οι αλλοδαποί εισήλθαν από παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, και θα προωθούνταν στην Αθήνα, ενώ το κόστος για την παράνομη μεταφορά τους ανερχόταν σε 2.000 ευρώ περίπου, έκαστος.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 705 ευρώ, που κατείχε ο συλληφθείς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.