Θεσσαλονίκη: Απατεώνες πήραν 25.000 ευρώ από ηλικιωμένο με πρόσχημα τροχαίο-μαϊμού του γιου του

Θεσσσαλονίκη: Ο ηλικιωμένος περιέγραψε πώς στήθηκε η απάτη σε βάρος του που του στοίχισε 25.000 ευρώ

Την απάτη που έστησαν άγνωστοι σε βάρος του καταφέρνοντας να του αποσπάσουν 25.000 ευρώ περιέγραψε ηλικιωμένος από τη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν για τον 83χρονο πριν από λίγες ημέρες όταν τον ξύπνησε ένα τηλεφώνημα, από κάποιον που παρίστανε κλαίγοντας τον γιό του.

«Πέρασα με κόκκινο και χτύπησα ένα κοριτσάκι, το οποίο ήρθε το 166 και το πήρε και πηγαίνοντας για το νοσοκομείο, το παιδί πέθανε. Είμαι στην Αστυνομία, εδώ ο αστυνομικός είναι φίλος μου και θα με βοηθήσει», του είπε η φωνή στο τηλέφωνο, που υποτίθεται πως ήταν ο γιος του όπως περιέγραψε ο 83χρονος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status.

Στη συνέχεια το τηλέφωνο πήρε ο υποτιθέμενος αστυνομικός ο οποίος του είπε πως θα τον βοηθήσει, αλλά θα έπρεπε να κάνει ό,τι του έλεγε γιατί κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του.

«Μου λέει “το παιδί πέθανε. Εγώ έπεισα τον Αλβανό, ο οποίος θέλει να το πάει να το κηδέψει στην Αλβανία, θέλει κάποια χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση και γρήγορα, γιατί αν έρθει ο Eισαγγελέας, θα φάει ο γιος σας 10 χρόνια φυλακή και θέλει 100.000 ευρώ”», διηγήθηκε ο ηλικιωμένος με τον απατεώνα τότε να τον ρωτάει πόσα χρήματα διαθέτει και τον 83χρονος να απαντά ότι διαθέτει 30.000 ευρώ.

«Ήμουν σίγουρος ότι το παιδί που μίλησα ήταν ο γιος μου. Έπεσε ξαφνικά ένα προσώψι (κυρ: πετσέτα, μτφ: θόλωσαν όλα) στα μούτρα μου, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο γιος μου, γιατί αν χάσει την δουλειά του καταστράφηκε. Ήμουν σίγουρος ότι συνέβη στο παιδί μου», είπε ο ηλικιωμένος. «Μην μιλήσετε σε κανέναν και να έχετε ανοιχτό το τηλέφωνο συνέχεια», ήταν η οδηγία που άκουσε από τους απατεώνες.

Ο 83χρονος έσπευσε στην τράπεζα και σήκωσε 15.000 ευρώ από το λογαριασμό του, λέγοντας πως αγοράζει κάποιο ακίνητο. Ο υποτιθέμενος αστυνομικός ακούγοντας συνεχώς όσα γίνονται του έδωσε οδηγίες να πάει τα χρήματα στην οδό Γιαννιτσών.

Στο ραντεβού εμφανίστηκε άλλο μέλος της σπείρας, ένας 20χρονος, στον οποίο έδωσε τα 15.000 ευρώ και ο οποίος του ζήτησε άλλα 10.000 ευρώ, τα οποία πήγε επί τόπου στην τράπεζα και έκανε ανάληψη και ακολούθως παρέδωσε στον ίδιο άνδρα.

Ο ηλικιωμένος ανέφερε ότι θέλησε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση του, προκειμένου να γλιτώσει έστω και ένας άλλος από τα υποψήφια θύματα των απατεώνων μέσω της τηλεφωνικής απάτης, που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Το τηλεφωνικό νούμερο που τον κάλεσε, όπως διαπίστωσε αργότερα, ήταν βουλγάρικο, όπως και άλλα τρία τηλέφωνα.

Ακούστε την εξομολόγηση του άτυχου άνδρα για την απάτη