Σύλληψη δυο Ρομά για εμπρησμό από πρόθεση στον Πύργο Ηλείας μετά τον τραυματισμό Πυροσβεστών χθες βράδυ (φωτός – βίντεο)

Συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, οι Β.Σ. 19 ετών και Λ.Γ. 24 ετών, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 25/12/2016 λίγο μετά τις 12, σε ξύλινα παραπήγματα εντός καταυλισμού Ρομά, στην περιοχή Συντριάδα Πύργου Ηλείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου Ηλείας, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Δείτε τι είχε συμβεί τα ξημερώματα όταν Πυροσβέστες πήγαν για τη κατάσβεση της φωτιάς

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, κλήθηκε για να σβήσει τη φωτιά που είχε ξέσπασε στα παραπήγματα των ΡΟΜΑ σε οικόπεδο μπροστά από το νοσοκομείο του Πύργου στον κόμβο
Φιλοθέης.

Οι πυροσβέστες με το όχημα Ν41 μόλις έφτασαν στο χώρο και επιχείρησαν να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς για την κατάσβεση, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα ΡΟΜΑ που προφανώς δεν ήθελα να σβήσει η φωτιά αυτή.

Με καδρόνια και με πέτρες οι ΡΟΜΑ επιτέθηκαν στους πυροσβέστες σπάζοντας το παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος και το παράθυρο της πόρτας του οδηγού και χτυπώντας τους.

Άμεσα οι πυροσβέστες υποχώρησαν και ενημέρωσαν την υπηρεσία τους και την Αστυνομία. Το όχημα επέστρεψε στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και οι πυροσβέστες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε για την αναζήτηση των δραστών και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε η προσαγωγή δύο υπόπτων. Πριν από λίγη πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή και συνελήφθησαν δύο άτομα.

Τα παραπήγματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ στο χώρο βρέθηκαν φιάλες υγραερίου που θα μπορούσαν να εκραγούν και να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατό όποιον βρισκόταν εκεί.
Να σημειώσουμε πως όλοι οι ΡΟΜΑ που βρίσκονταν στα παραπήγματά την ώρα της πυρκαγιάς τράπηκαν σε φυγή.