Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος»

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Παύλου Σαρακη, μετά από αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, η Δικαιοσύνη οδηγήθηκε στην απόφαση της αποφυλάκισης του «Ινδιάνου»

Με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου αποφυλακίζεται ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Παύλου Σαρακη, μετά από αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, η Δικαιοσύνη οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη. Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη», αναφέρει ο Παύλος Σαράκης.