Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο την τελευταία εβδομάδα με τουλάχιστον 12 νεκρούς

Δώδεκα νεαροί άνθρωποι σκοτώθηκαν στην άσφαλτο τις τελευταίες ημέρες

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο την τελευταία εβδομάδα, καθώς από τις 14 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν οκτώ φρικτά τροχαία δυστυχήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του στη Λεωφόρο Σουνίου, ένας 33χρονος σκοτώθηκε στη Θήβα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φρικτό τροχαίο στο Καμάτερο, δύο 19χρονοι σκοτώθηκαν στην Εύβοια, ένας 36χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα Γιάννενα, μία 22χρονη στη Λακωνία, ενώ τα τελευταία θύματα ήταν δύο νεαροί στην Κρήτη. Οι παραπάνω άνθρωποι που έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή μας υπενθύμισαν με τον χειρότερο τρόπο την «εθνική γενοκτονία» που συντελείται στους δρόμους της χώρας καθημερινά.

Όσον αφορά τον μήνα Αύγουστο 2021, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 435 τροχαία ατυχήματα με 518 παθόντες και ειδικότερα: 17 θανατηφόρα με 18 νεκρούς, 9 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες και 409 ελαφρά με 489 ελαφρά τραυματίες.

«Τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε 120.000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, 350.000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες. Είναι πραγματική γενοκτονία, αφανισμός της ελληνικής φυλής χωρίς τέλος», είχε πει σε συνέντευξή του το 2019 ο ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή «Ιαβέρης», με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας να μας υπενθυμίζουν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για τήρηση των μέτρων.