Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας: 10 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για την ένοπλη ληστεία που έγινε σήμερα, Τρίτη (14/9) νωρίς το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως 53.

Το προφίλ των ληστών που «χτύπησαν»

Για ληστεία υψηλού ρίσκου που είχε πολύ καιρό να γίνει στην Αθήνα μιλούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αναφερόμενοι στο «χτύπημα» σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στην «καρδιά» της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «φιλοτεχνήσουν» το προφίλ των δύο δραστών, ο ένας εκ των οποίων κρατούσε Καλάσνικοφ και ο άλλος πιστόλι. Ο ένας ληστής φορούσε σκουρόχρωμη βερμούδα, σκουρόχρωμη μπλούζα (πιθανότατα μαύρη) και ήταν κοντοκουρεμένος. Ο δεύτερος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ένα τατουάζ, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να τον προδώσει.

Θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με «έμπειρους» ληστές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις. Για το λόγο αυτό θεωρούν ότι τα στοιχεία τους θα βρίσκονται στην τράπεζα δεδομένων με τους σεσημασμένους και έτσι εάν έχουν αφήσει πίσω τους γενετικό υλικό, ενδεχομένως να βρεθεί η άκρη του νήματος για τη σύλληψή τους.

Το γεγονός ότι έφυγαν τρέχοντας από την οδό Μητροπόλεως με τα όπλα στα χέρια φανερώνει με τον πιο «εύγλωττο» τρόπο την επικινδυνότητα της ληστείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι επιθέσεις σε τράπεζες, διότι οι κακοποιοί γνωρίζουν ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια διαφυγής. Ωστόσο, το δίδυμο ληστών το επιχείρησε και κατάφερε να διαφύγει χωρίς να συλληφθεί, παρότι την ώρα της επίθεσης υπήρχε κίνηση στο σημείο.