Συντριβή Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας σε δίκη του Νετανιάχου ο ένας από τους νεκρούς

Ο Χαίμ Γκερόν έχασε τη ζωή του από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο το βράδυ της Δευτέρας

Μάρτυρας σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν ο ένας από τους δύο νεκρούς στο αεροπορικό δυστύχημα με τη συντριβή του Τσέσνα στη Σάμο το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel o Χαίμ Γκερόν ήταν ο ένας από τους δύο επιβάτες της μοιραίας πτήσης ενώ μαζί του, και επίσης νεκρή, ήταν η σύζυγός του Έστι. Ο Γκερόν κατά το ίδιο δημοσίευμα ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής έκδοσης αδειών στο υπουργείο Επικοινωνίας του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι κατηγορούμενος σε τρεις δίκες για υποθέσεις διαφθοράς με τίτλο Case 1000, Case 2000 και Case 4000. Στην τελευταία που είναι και η πιο σοβαρή ο Νατανιάχου κατηγορείται ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας όταν ήταν πρωθυπουργός και υπουργός Επικοινωνιών από το 2014 έως το 2017. Ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε την εξουσία του για να ωφελήσει τα συμφέροντα του επιχειρηματία Σαούλ Έλοβιτς ο οποίος είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Bezeq, με τον επιχειρηματία να προσφέρει στον Νετανιάχου και την οικογένεια του θετικά δημοσιεύματα από την ενημερωτική ιστοσελίδα Walla.

Θρίλερ με τη συντριβή του Τσέσνα στη Σάμο: Νεκρός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου

Το χρονικό της συντριβής

Το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του, το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες. Βάσει του σχεδίου πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου. Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Μαρτυρίες που επικαλείται το samosvoice.gr αναφέρουν ότι κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» της Σάμου προηγήθηκε έκρηξη, πιθανότατα στον κινητήρα, με το Τσέσνα να καταλήγει στο νερό. Κατά την ίδια πηγή στο σημείο που κατέπεσε το Τσέσνα το βάθος της θάλασσας είναι 32 μέτρα.

Σύμφωνα με τη σελίδα flightradar.com το Τσέσνα σταμάτησε να εκπέμπει το σήμα του στις 19:57 το βράδυ της Δευτέρας ενώ πετούσε κοντά στο Αγαθονήσι. Τελικά οι σοροί των δύο Ισραηλινής καταγωγής επιβατών του αεροσκάφους εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 10:30 το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου μετά την πτώση του Τσέσνα.