Αστυνομικός για το εμβόλιο: “Μην ακούς όσους πολιτεύονται το θάνατο. Εμβολιάσου να τελειώνουμε”

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Κάνε το εμβόλιο αδελφέ να τελειώνουμε. Δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε ειδικός , αλλά προσπαθώ να ακολουθώ την επιστήμη και όχι τη φαντασία, για αυτό και εμβολιάστηκα από τους πρώτους. Ούτε και με νοιάζει ούτε να σε πείσω ούτε να σου εξηγήσω αυτά που σου λένε και δείχνουν επί 24 ώρες για 1,5 χρόνο. Σου γράφω ως ένας συμπολίτης σου που προβληματίζεται από τη συμπεριφορά σου. Απλά άνοιξε τα μάτια σου.

Τι περιμένεις να δεις; Μίλα με τον γιατρό σου αν ανήκεις σε κάποια ευπαθή κατηγορία και προχώρα.

Έχουμε ακούσει ένα σωρό δικαιολογίες. <<Φοβάμαι. Δεν έχει δοκιμαστεί. Θέλω να δω πως θα λειτουργήσει στους άλλους που το έκαναν. Παραθρησκευτικές θεωρίες. Θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό και θέλουν να μας σκοτώσουν>>.

Δεν έχεις να σκεφτείς κάτι. Ειδικότερα για αστυνομικούς και στρατό οι πιθανότητες να πέσεις σε ένοπλη συμπλοκή είναι πολύ μεγαλύτερες από το να έχεις παρενέργειες από το εμβόλιο.

Οι πιθανότητες να νοσήσεις από ένα βακτήριο ή ιό κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας είτε από μεταφορά κρατουμένων είτε από συναναστροφή είναι πολύ μεγαλύτερες και ισχυρά πιθανές να συμβούν από ότι οι παρενέργειες.

Το εμβόλιο θωρακίζει την κρισιμότητα της αποστολής μας και την επιτυχία σε μία εκστρατεία να είμαστε υγιείς και να μην τρέχουμε στις ιατρικές μονάδες για νοσηλεία.

Και στο ξαναθυμίζω πως πολλοί στρατοί πάθανε τεράστιες ζημιές από ασθένειες που ξαπλώσανε τους στρατιώτες και όχι από θεραπείες, αρχής γενομένης από την Ομήρου Ιλιάδα στο στρατόπεδο των Ελλήνων.

Εγώ δεν σου γυρεύω ούτε ψήφο ούτε χειροκρότημα για να αρχίσω τα ναι μεν αλλά και τα: <<ήξεις αφήξεις ου, εν  πολέμω θνήξεις>> ή <<ήξεις, αφήξεις, ου εν  πολέμω θνήξεις>>, παίζοντας με τη θέση που μπαίνει το κόμμα.

Αν γυρεύετε χρησμούς, το μαντείο των Δελφών έκλεισε για να σας πει διφορούμενα πόσο και πως θα ζήσετε. Κάποτε εν αναμονή του Ξέρξη οι αρχαίοι Αθηναίοι ζήτησαν και λάβανε χρησμό να φτιάξουν ξύλινα τείχη. Η αρχαία Αθήνα, η κοιτίδα της δημοκρατίας διχάστηκε. Και οι σοφότεροι άρχισαν και έχτισαν ξύλινα τείχη στην Ακρόπολη, οι δε προνοητικότεροι ακολούθησαν τον Θεμιστοκλή και δημιούργησαν στόλο που τότε ήταν το σκαρί των τριήρεων από ξύλο. Το αποτέλεσμα οι πολιορκημένοι να καούν μαζί με τα ξύλινα τείχη τους από τον Ξέρξη, ενώ ο Θεμιστοκλής να καταναυμαχήσει το 480 πΧ στη Σαλαμίνα τον περσικό στόλο.

Στις μέρες μας άνθρωποι σε όλο το πλάτος της οικουμένης που έχουν παρερμηνεύσει χρησμούς και προφητείες της αποκάλυψης με τη βοήθεια του διαδικτύου εμφανίζονται στις οθόνες του κινητού και μας καλούν να ασθενήσουμε ώστε να αναπτύξουμε φυσική ανοσία, καθώς ένα κρύωμα υποστηρίζουν πως είναι.

Οι δε προνοητικότεροι δημιούργησαν ένα εμβόλιο για να κατατροπωθεί ο κόβιντ με την εμφάνισή του στο σώμα μας και δισεκατομμύρια πολιτών συρρέουν για να δώσουν μία ευκαιρία στην ανθρωπότητα.

 Αυτοί που πολιορκούνται, οι ανεμβολίαστοι, ξεχνούν πως αν δεν αντεπιτεθούν με ικανό στρατό, το κάστρο στο τέλος πάντα πέφτει και μετράνε στα δάχτυλα του χεριού τις απώλειες σε δύο δισεκατομμύρια κατοίκους μέχρι τώρα. Ακόμη χειρότερα προσπαθούν να ερμηνεύσουν το μυστήριο του θανάτου συνδέοντας τα πάντα με το εμβόλιο. Κι ενώ διαμαρτύρονται για τα ατομικά δικαιώματα και το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, η συμπεριφορά των ίδιων ωθεί στο χάος την κοινωνία και οικονομία και η άρνησή τους στην αναστολή και στους περιορισμούς κίνησης.

Για αυτό θα σου πω ένα μόνο και γράψε όσα σχόλια θέλεις. Δεν με αγγίζουν. Όταν λέμε ότι σαν κράτος ξεκινάμε να κάνουμε κάτι, το κάνουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα με όσες απορίες κι αμφιβολίες κι αν έχουμε. Κι αν έρθει η ώρα και φτάσουμε στην πύλη της παρακμής και πρέπει να υπερασπιστούμε τα πάτρια, αν θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί στη γραμμή.

Από τη στιγμή που εμβολιάστηκαν κοινή θέα η πολιτική ηγεσία, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων  ασφαλείας, εμείς οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε. Κι αν ήταν να πέσω από αυτό, θα ήταν τιμή μου να πέσω δίπλα από τον αρχηγό κι όχι να φυγομαχήσω σαν ρίψασπις.

Γιατί κανείς δε θέλει το θάνατό μας ή την ζημία στην υγεία μας. Αν θέλανε το κακό μας οι μεγάλοι του κόσμου, που αγωνιούν για την ανθρωπότητα, υπάρχουνε χιλιάδες εύκολοι τρόποι να το κάνανε με το πάτημα ενός κουμπιού και την εκτόξευση μίας βιοχημικής κεφαλής και να μείνουν και οι εγκαταστάσεις ανέπαφες.

Σκέψου. Δες τα δεδομένα και μην τα παραφράζεις. Σκέψου την ηπατίτιδα και τους τρεις τύπους, Α (κοινός) , Β ( ασθένεια που καλώς εχόντων των πραγμάτων επανέρχεσαι στο 6μηνο), C (χρόνια προβλήματα υγείας). Πως προλαμβάνεται; Με το εμβόλιο.

Σκέψου. Απόβαλε το άγχος σου, πάρε μερικές ανάσες και εμβολιάσου να δώσουμε ένα τέλος.

Εκτός κι αν πιστεύεις ότι κάνοντας πορείες κι ανεμίζοντας την ελληνική σημαία, εικόνες αγίων κι εκστομίζεις λόγια θρησκευτικά, σαν άλλος εξορκιστής θα εξαγνίσεις την ανθρωπότητα από τον κόβιντ και θα ακούς από το πόντιουμ δημαγωγούς, εμπόρους και πολιτευτές του θανάτου να θεμελιώνουν πάνω σε εικασίες και στον φόβο σου, λειτουργώντας ως δούρειοι ίπποι για να έρθουν όλα αυτά που φοβάσαι κι αντιστέκεσαι να συμβούν.

Έχεις συγχύσει τους πνευματικούς νόμους με τους νόμους της φύσης. Κάθε φορά σε κάθε πανδημία από την αρχή των αιώνων, ζούμε τα ίδια πράγματα. Παράκρουση. Άρνηση. Υστερία. Θεοφοβία. Ασυδοσία. Αίσθηση του τέλους του κόσμου.

Τελικά ο Λιαντίνης μπορεί να είχε δίκιο όταν έλεγε ότι οι θρησκείες θα αφανίσουν τον άνθρωπο, γιατί θεμελιώνουν πάνω στη φαντασία.

Αν δεν συντονιστούμε όλοι μαζί σε μία ενέργεια, θα κυριαρχήσει το χάος και αυτοί που θα ωφεληθούν από αυτό εις βάρος σου.

Μιχάλης Αβέλλας