Διοικητής Α.Τ. Ερέτριας: Αυτοκτόνησε με το όπλο του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση για τη μυστηριώδη υπόθεση με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο όχημά του σε κοντινή απόσταση από το Τμήμα.

Την ιατροδικαστική εξέταση ανέλαβε η έμπειρη ιατροδικαστής, Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία μάλιστα βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 30χρονος αξιωματικός για να κάνει αυτοψία στο χώρο.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο 30χρονος υπαστυνόμος δέχτηκε τη σφαίρα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έβαλε το όπλο του στον κρόταφο και πυροβόλησε. Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός ήταν δεξιόχειρας. Αυτός ήταν και ο λόγος που το κεφάλι του χτύπησε στο παράθυρο του οδηγού, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να βρεθούν θραύσματα στο σημείο.

«Η στάση του σώματος παραπέμπει σε θέση που παίρνει κάποιος για να αυτοπυροβοληθεί», λέει αστυνομική πηγή.

Ο 30χρονος, πατέρας ενός μωρού δύο μηνών, εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη μέσα σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε πάρκο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 30χρονος έφυγε χθες Πέμπτη το μεσημέρι από το Αστυνομικό Τμήμα της Ερέτριας για να πάει στο σπίτι του. Δεν γύρισε το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι που κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι βλέπει έναν άντρα νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και αντιλήφθηκαν ότι ο νεκρός άντρας είναι ο διοικητής τους.

Αυτό που θα ερευνηθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας είναι τι μπορεί να μεσολάβησε τις κρίσιμες αυτές ώρες, δηλαδή από την ώρα που έφυγε το μεσημέρι από το Αστυνομικό Τμήμα μέχρι την ώρα που δέχτηκε πυροβολισμό (είτε από το ίδιο του το χέρι είτε από άλλο πρόσωπο) μέσα στο αυτοκίνητό του. Δίπλα στον 30χρονο βρέθηκε το υπηρεσιακό του όπλο, τύπου glock.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν που βρισκόταν ο διοικητής του Α.Τ. μετά το μεσημεριανό σχόλασμά του, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει και το κινητό του τηλέφωνο. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «η εκδοχή της αυτοκτονίας είναι η επικρατέστερη, δηλαδή να αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το υπηρεσιακό του όπλο, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί ακόμα και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας». Το κινητό του τηλέφωνο θα «δείξει» με ποιους είχε επικοινωνήσει τα τελευταία 24ωρα.

Ο 30χρονος περιγράφεται από τους συναδέλφους του ως άριστος επαγγελματίας που έκανε πάντα με συνέπεια τη δουλειά του και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. «Ήταν ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς της Εύβοιας και ένας από τους νεότερους αξιωματικούς που ξεχώριζαν», σημειώνει προϊστάμενος του 30χρονου που μίλησε στο Newsbomb.gr.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τις υποθέσεις που είχε χειριστεί τελευταία ο 30χρονος. Έρευνα θα γίνει και για το κατά πόσο μπορεί να είχε δεχτεί απειλές, ενώ κατάθεση θα δώσει στους αστυνομικούς -αφού ξεπεράσει το ισχυρό σοκ- η σύζυγος του διοικητή του Α.Τ. Ερέτριας.