Κρυονέρι: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 43χρονο εμπρηστή – Παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη

Κρυονέρι: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 43χρονου οδηγού αστικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό στο Κρυονέρι προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας βρέθηκε στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Κρυονέρι παριστάνοντας τον εθελοντή πυροσβέστη! Αν και υποτίθεται ότι βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, ξαφνικά μερικά μέτρα πίσω του προέκυπταν νέες εστίες. Αμέσως μετά έσπευδε στις εστίες που είχε ανάψει ο ίδιος και προσποιούνταν ότι τις έσβηνε, ενώ όταν η δράση του έγινε αντιληπτή έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του πέρασαν χειροπέδες.

Κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής.

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 43χρονου για εμπρησμό στο Κρυονέρι

H εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε το Σάββατο στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες για εμπρησμό στο Κρυονέρι. Το αδίκημα που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος είναι η πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο. Στον 43χρονο, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Η σύλληψη του 43χρονου στο Κρυονέρι απέδειξε ότι στους τόπους των πυρκαγιών καταφτάνουν άτομα από άλλες περιοχές της Αθήνας, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το πυροσβεστικό έργο. Ο 43χρονος παρίστανε τον εθελοντή και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των Αρχών είναι το σενάριο της παρείσφρησης στις ομάδες κατάσβεσης ατόμων, τα οποία παριστάνουν τους εθελοντές ενώ μπορεί να έχουν άλλα κίνητρα. Τα άτομα αυτά, όπως ο 43χρονος, εκμεταλλεύονται τον πανικό που επικρατεί την ώρα της φωτιάς, προσπαθώντας να περάσουν απαρατήρητα.

Το χρονικό της σύλληψής του

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (6 Αυγούστου 2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον ανωτέρω, να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής.